Ételtcsakokosan

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

2018. május 16.

gluténmentes
A sütőipari termékek minősége szempontjából a sikér mennyiségének és minőségének van a legmeghatározóbb szerepe. A sikért a búza vízben oldhatatlan fehérjéi, a gliadin és a glutenin alkotják, melyek nedvességgel érintkezve a tésztát rugalmassá, jól nyújthatóvá, a gázok megtartásával  pedig dagaszthatóvá teszik. Mivel a gluténmentes alapanyagokból hiányzik a glutén, ami a sikér képződését befolyásoló fehérje, így belőlük csak magas sikértartalmú liszttel keverve készíthető jó minőségű tészta.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Miért jó az otthon készült ebéd?

eteltcsakokosan

Őszi csoda a dió

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató