Ételtcsakokosan

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

2018. május 16.

gluténmentes
A sütőipari termékek minősége szempontjából a sikér mennyiségének és minőségének van a legmeghatározóbb szerepe. A sikért a búza vízben oldhatatlan fehérjéi, a gliadin és a glutenin alkotják, melyek nedvességgel érintkezve a tésztát rugalmassá, jól nyújthatóvá, a gázok megtartásával  pedig dagaszthatóvá teszik. Mivel a gluténmentes alapanyagokból hiányzik a glutén, ami a sikér képződését befolyásoló fehérje, így belőlük csak magas sikértartalmú liszttel keverve készíthető jó minőségű tészta.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Segítünk eligazodni a cukrok világában!

eteltcsakokosan

Konkrét – Népszerű strandételek nyomában

eteltcsakokosan

Menta más szerepben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató