9 ok, amiért érdemes otthon, illetve magunkra főzni:
- A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük.
- Az otthon készült ételeknél tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre).
- Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket.
- A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk!
- Sütésnél és főzésnél együtt van a család.
- Megtaníthatjuk gyerekeinknek a higiénia szabályait és bevezethetjük őket a sütés-főzés rejtelmeibe.
- Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
- Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük.
- Az ebéd is otthon készült étel legyen, amit magunkkal viszünk a munkahelyre, olcsóbb is előre megfőzni 2-4 adagot, mint rendelni naponta.
További részletek: Mitől biztonságos az étkezés?
Kép forrása: howtwoguide.com