Ételtcsakokosan

Miért főzzünk otthon?

2016. április 22.

Cooking_02_HowTwoGuide.com_9 ok, amiért érdemes otthon, illetve magunkra főzni:

  • A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük.
  • Az otthon készült ételeknél tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre).
  • Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket.
  • A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk!
  • Sütésnél és főzésnél együtt van a család.
  • Megtaníthatjuk gyerekeinknek a higiénia szabályait és bevezethetjük őket a sütés-főzés rejtelmeibe.
  • Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
  • Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük.
  • Az ebéd is otthon készült étel legyen, amit magunkkal viszünk a munkahelyre, olcsóbb is előre megfőzni 2-4 adagot, mint rendelni naponta.

További részletek: Mitől biztonságos az étkezés?
Kép forrása: howtwoguide.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Egy különleges hagymaféle: a póréhagyma

eteltcsakokosan

10 dolog, amit az avokádóról tudni kell

eteltcsakokosan

Teakenyér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató