A hűtőszekrényben nem csupán akkor lehet kellemetlen szag, ha szinte már életre kelnek azok az élelmiszerek, melyeket benne tárolsz.
A sajátos hűtőszag mellett az ételek illatának keveredése is eredményezhet furcsa aromát – a következő szerekkel mindezt nemcsak kezelheted, de meg is előzheted!
-A faszén nemcsak a nedvességet, de a rossz szagokat is magába szívja. Elég, ha egy vagy két darabot a hűtőbe teszel.
-Bár önmagában nincs kellemes illata, az ecet a szagok semlegesítésére kiválóan alkalmas. Tegyél belőle egy fél kávéscsészényit a hűtőbe, vagy cseppentsd tiszta szivacsra.
-A só a feng shui szerint magába szívja a rossz energiákat – emellett a szagok ellen is hatékony. Tegyél egy kis tállal a hűtőbe.
-Hogy megőrizd a hűtő friss illatát, tegyél be egy tasak szódabikarbónát, kinyitva.
-Az illóolajokkal becsepegtetett, nedves vattacsomó vagy szivacs nemcsak beszívja a szagokat, de illatosít is.
-A kávé az egyik legjobb szagsemlegesítő, nem véletlenül teszik ki a parfümériák polcaira. Tegyél egy csésze kávébabot a hűtőbe.
-A kávébab mellett a kávézacc is alkalmas a szagok eltüntetésére, ráadásul hatékonyabb is.
-A citromnak – illetve a többi citrusnak – nemcsak illatosító vagy tisztító szerep juthat a hűtőben, de remek szagelszívó is. Tárold félbevágva.
– A paradicsomlé az enyhe szagok beszívására alkalmas. Tegyél belőle egy pohárral a hűtőbe.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom