Újabb eszközöket mutatunk, amik megosztják a vásárlókat. Nektek melyikre lenne szükségetek?
Tojásszétválasztó
Egyre több formájú és eltérő anyagokból készült, a tojás fehérjét és sárgáját szétválasztó eszköz kapható az üzletekben és az interneten. Az egyik fajta vákuumot használ, és a tálba feltört tojásból egyesével felszippantható a sárgája. Más eszközök szűrő-szerűen hagyják a fehérjét átfolyni egy rácson. Ezen eszközök szükségességét szintén az olvasókra bízzuk.
A szétválasztás okozta szennyezési lehetőségeken túl a tojás más élelmiszer-biztonsági veszélyeket is rejthet. A részleteket itt olvashatjátok.
- Friss tojást használjunk, ezt vízbe merítéssel ellenőrizzük.
- A tojás felületét nem kell lemosni, kivéve ha erősen szennyezett.
Élelmiszer-biztonsági tipp:
- A pumpás eszközöknél nehezen megoldható az alapos tisztítás, főleg ha az nem gömb alakú, hanem pl. állat formájú.
Tükörtojás formák
Egyedi formákba üthető a tojás, így mókás alakú tükörtojás kerülhet a tányérunkra.
Élelmiszer-biztonsági tipp:
- A fém formáknál legyünk óvatosak, hogy ne karcolja meg a serpenyőt.
- A műanyag formáknál pedig megbízható minőségű eszközt vásároljunk, nehogy a hő hatására kioldódjon valamilyen káros anyag.
Tortaszeletelő
A torta felvágását és szervírozását is lehet már másképp csinálni, mint egy késsel és egy lapáttal. Gyerekbiztos megoldásnak szánták a tervezők ezt a műanyag eszközt. Azonos méretű, rögtön szervírozható szeleteket lehet vágni úgy, hogy nem érünk hozzá a tortához.
Élelmiszer-biztonsági tipp:
- Tisztaság a legfőbb szempont.
- Műanyag eszköznél ellenőrizni kell, hogy nem sérült vagy nem öregedett el az anyag.
Kapcsolódó cikk: Mik vannak?!
Képek forrása: amazon.com