Ételtcsakokosan

Még mik vannak?!

2016. október 4.

Újabb eszközöket mutatunk, amik megosztják a vásárlókat. Nektek melyikre lenne szükségetek?
Tojásszétválasztó

816thSfdThL._SL1500_71RMSzOwXVL._SL1500_Egyre több formájú és eltérő anyagokból készült, a tojás fehérjét és sárgáját szétválasztó eszköz kapható az üzletekben és az interneten. Az egyik fajta vákuumot használ, és a tálba feltört tojásból egyesével felszippantható a sárgája. Más eszközök szűrő-szerűen hagyják a fehérjét átfolyni egy rácson. Ezen eszközök szükségességét szintén az olvasókra bízzuk.

A szétválasztás okozta szennyezési lehetőségeken túl a tojás más élelmiszer-biztonsági veszélyeket is rejthet. A részleteket itt olvashatjátok.

  • Friss tojást használjunk, ezt vízbe merítéssel ellenőrizzük.
  • A tojás felületét nem kell lemosni, kivéve ha erősen szennyezett.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • A pumpás eszközöknél nehezen megoldható az alapos tisztítás, főleg ha az nem gömb alakú, hanem pl. állat formájú.

Tükörtojás formák

51ooDD4PQRL8104JYgBcTL._SL1500_Egyedi formákba üthető a tojás, így mókás alakú tükörtojás kerülhet a tányérunkra.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • A fém formáknál legyünk óvatosak, hogy ne karcolja meg a serpenyőt.
  • A műanyag formáknál pedig megbízható minőségű eszközt vásároljunk, nehogy a hő hatására kioldódjon valamilyen káros anyag.

Tortaszeletelő

71Szst2bHKL._SL1001_A torta felvágását és szervírozását is lehet már másképp csinálni, mint egy késsel és egy lapáttal. Gyerekbiztos megoldásnak szánták a tervezők ezt a műanyag eszközt. Azonos méretű, rögtön szervírozható szeleteket lehet vágni úgy, hogy nem érünk hozzá a tortához.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • Tisztaság a legfőbb szempont.
  • Műanyag eszköznél ellenőrizni kell, hogy nem sérült vagy nem öregedett el az anyag.

Kapcsolódó cikk: Mik vannak?!

Képek forrása: amazon.com

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Tejcsokoládékat vizsgált a NÉBIH

eteltcsakokosan

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Megehető még…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató