Ételtcsakokosan

Még mik vannak?!

2016. október 4.

Újabb eszközöket mutatunk, amik megosztják a vásárlókat. Nektek melyikre lenne szükségetek?
Tojásszétválasztó

816thSfdThL._SL1500_71RMSzOwXVL._SL1500_Egyre több formájú és eltérő anyagokból készült, a tojás fehérjét és sárgáját szétválasztó eszköz kapható az üzletekben és az interneten. Az egyik fajta vákuumot használ, és a tálba feltört tojásból egyesével felszippantható a sárgája. Más eszközök szűrő-szerűen hagyják a fehérjét átfolyni egy rácson. Ezen eszközök szükségességét szintén az olvasókra bízzuk.

A szétválasztás okozta szennyezési lehetőségeken túl a tojás más élelmiszer-biztonsági veszélyeket is rejthet. A részleteket itt olvashatjátok.

  • Friss tojást használjunk, ezt vízbe merítéssel ellenőrizzük.
  • A tojás felületét nem kell lemosni, kivéve ha erősen szennyezett.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • A pumpás eszközöknél nehezen megoldható az alapos tisztítás, főleg ha az nem gömb alakú, hanem pl. állat formájú.

Tükörtojás formák

51ooDD4PQRL8104JYgBcTL._SL1500_Egyedi formákba üthető a tojás, így mókás alakú tükörtojás kerülhet a tányérunkra.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • A fém formáknál legyünk óvatosak, hogy ne karcolja meg a serpenyőt.
  • A műanyag formáknál pedig megbízható minőségű eszközt vásároljunk, nehogy a hő hatására kioldódjon valamilyen káros anyag.

Tortaszeletelő

71Szst2bHKL._SL1001_A torta felvágását és szervírozását is lehet már másképp csinálni, mint egy késsel és egy lapáttal. Gyerekbiztos megoldásnak szánták a tervezők ezt a műanyag eszközt. Azonos méretű, rögtön szervírozható szeleteket lehet vágni úgy, hogy nem érünk hozzá a tortához.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • Tisztaság a legfőbb szempont.
  • Műanyag eszköznél ellenőrizni kell, hogy nem sérült vagy nem öregedett el az anyag.

Kapcsolódó cikk: Mik vannak?!

Képek forrása: amazon.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az elfeledett sárgadinnye

szucseva

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Okozhat gondot?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató