Ételtcsakokosan

Mézeskalács

2017. január 30.
A 6 éves Lili nevében küldte édesanyja ezt a gyors mézeskalács receptet.
Hozzávalók
Gingerbread-Cookies
A kép illusztráció. Forrás: shnugglebunny.com
  • 20 dkg méz
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1\2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 75 dkg liszt
Elkészítése
A mézet és a margarint összemelegítem, közben a tojást, a porcukrot és a fűszereket összeturmixolom. A mézet és a turmixot alaposan elkeverem,  majd fakanállal a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta,  így jó,  csak váljon el az edény falától. Legalább egy napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten. 160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem, mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlevet teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. A kitűnő mézeskalácsot ezzel díszítem.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kézszárítás, de vajon mivel?

eteltcsakokosan

Sárgadinnye a nyár slágere

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a burgonyáról tudni érdemes

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató