Ételtcsakokosan

Mézeskalács

2017. január 30.
A 6 éves Lili nevében küldte édesanyja ezt a gyors mézeskalács receptet.
Hozzávalók
Gingerbread-Cookies
A kép illusztráció. Forrás: shnugglebunny.com
  • 20 dkg méz
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1\2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 75 dkg liszt
Elkészítése
A mézet és a margarint összemelegítem, közben a tojást, a porcukrot és a fűszereket összeturmixolom. A mézet és a turmixot alaposan elkeverem,  majd fakanállal a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta,  így jó,  csak váljon el az edény falától. Legalább egy napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten. 160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem, mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlevet teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. A kitűnő mézeskalácsot ezzel díszítem.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Így készíts gombás ételeket!

eteltcsakokosan

Mese habbal, szülinappal

eteltcsakokosan

Vitaminhiány tünetei

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató