A 6 éves Lili nevében küldte édesanyja ezt a gyors mézeskalács receptet.
Hozzávalók A kép illusztráció. Forrás: shnugglebunny.com
20 dkg méz
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1\2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
75 dkg liszt
Elkészítése
A mézet és a margarint összemelegítem, közben a tojást, a porcukrot és a fűszereket összeturmixolom. A mézet és a turmixot alaposan elkeverem, majd fakanállal a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény falától. Legalább egy napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten. 160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem, mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlevet teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. A kitűnő mézeskalácsot ezzel díszítem.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat? Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre? Tovább olvasom
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. ElfogadTovább