Ételtcsakokosan

Ételt csak okosan! foglalkozás már az általános iskolákban is

2019. november 25.

November 14-én a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 5-6. osztályosait látogattuk meg.

A tanulóknak szervezett egészségnapon 5 különböző témával, köztük a Nébih Iskolai programjának új programelemével, az élelmiszerbiztonság alapjaival ismerkedhettek meg a felsősök, amely a „Mese habbal, szülinappal” című mesekönyvünk ismeretanyagára épült. A 4 előadás során közel 120 diák fordult meg a tanteremben. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel vettek részt az ő és szüleik mindennapjait is segítő praktikák elsajátításában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy megállás nélkül záporoztak a témával kapcsolatos élmények és kérdések.
Az előadás végeztével egy kvíz versenyt is rendeztünk a diákoknak, amely segítségével a megszerzett tudásukat szerettük volna játékos formában is elmélyíteni. A gyerekek pedig annyira figyelmesek voltak az óra közben, hogy 2 osztály esetében is több nyertest kellett hirdettünk, hiszen ezek a diákok – legnagyobb örömünkre – tökéletesen tudták az összes kérdésünkre a választ. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjünk, hogy részesei lehettünk ennek a különleges tanítási napnak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rejtett zugok a konyhában

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a kukoricáról tudni kell

eteltcsakokosan

Félig fűszer, félig zöldség – A torma

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató