Nagyon kedves levéllel kaptuk ezt a két receptet. “Lehet, túlféltem Bori lányom, de nem nagyon engedem tűzhely közelébe és 4 éves lévén nagyon egyszerűek lesznek a receptjei, nevetni fognak.” Nem nevetünk a recepteken, örülünk, hogy minden korosztálynak mutathatunk finomságokat. Sosem lehet elég korán elkezdeni a sütés-főzést 🙂
Mézes dió
Fogjunk egy kis marék megpucolt diót, ízlés szerint a barna héját is szedjük le. Beletesszük egy kis tálba, és legalább 2-3 evőkanál mézet csorgatunk rá. Nagyon egészséges és finom! A “konyhamester” tippje: próbáljuk ki más magokkal is, pl. mogyoró, földimogyoró, szotyi.
Margarinos-mézes kenyér (vagy kalács)
Egy kis tálkába tegyünk egy evőkanálnyi margarinhoz 3-4-5 (ízlés szerint) evőkanálnyi mézet. Jól keverjük el, míg egyenletes lesz, s már kenhetjük is a kenyérre. A végén nyaljuk ki a tálkát, hogy anyának könnyebb legyen mosogatni.
Jó étvágyat kívánunk!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: