Az alábbi két receptet Andrea küldte, aki a 13 éves keresztfiával készítette a süteményeket.
Mézes pite
Hozzávalók
- 5 dkg liszt,
- 24 dkg porcukor,
- 8 tojás,
- 12 evőkanál langyos méz,
- fahéj,
- szegfűszeg,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- mazsola,
- dió
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a tojássárgákat jól kikeverjük, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket a család ízlése szerint, majd a lisztet a belekevert szódabikarbónával, és a mazsolát, valamint a nagyon vékony kis szilánkokra vágott diót. Jól összekeverjük, sütőpapírra simítjuk. Középmeleg sütőben sütjük kb. 35 percig. Tűpróbát végzünk.
Mézes-mákos süti
Hozzávalók
- 40 dkg méz,
- 40 dkg darált mák,
- 40 dkg liszt,
- 40 dkg vaj,
- 3 egész tojás,
- fél kávéskanálnyi sütőpor
Elkészítése
A cukorral jól kikevert vajhoz hozzácsurgatjuk a mézet, egyenként a tojásokat. Miután mindezt habosra kevertük, lassan hozzáadjuk a mákot, a lisztet és a sütőport. Jól kikent, lisztezett sütőlapra kiskanállal halmokat rakunk, és előmelegített sütőbe 20-30 percig sütjük.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: