Ételtcsakokosan

Mézes palacsinta és mézes gofri torta

2017. január 30.

A 7 éves Zita Réka hihetetlen mézes finomságokat készített! Kövessétek példáját! Mindkét recepthez szükséges néhány szülő, vagy nagyszülő, aki elmosogatja a temérdek edényt, evőeszközt… 🙂
Zita Réka 7 éves

Mézes palacsinta

Három tojás sárgáját, 1 dl étolajat és 3 dl joghurtot összekeverünk egyenletesre. Egy másik tálban a tojásfehérjéket a mézzel habbá verjük. Harmadik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: 20 dkg liszt, 3 evőkanál tört dió, 2 evőkanál reszelt citromhéj, fél csomag sütőpor, és két csipet fahéj.

A joghurtos részt összekeverjük előbb a száraz, lisztes összetevőkkel, majd óvatosan a tojáshabos résszel. Kerámia palacsintasütőt kiolajozunk, és a sűrű masszából palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg, amikor az alja megsült, a teteje már szilárdulni kezd.

Tálalhatjuk lekvárral, vagy tejszínhabbal, a tésztája is finom édes a méztől, így akár magában is ehető. Aki szereti a nagyon édeset mézzel, csokoládéval leöntheti, tejszínhabbal díszíthető.

Nem csak palacsintaként lehet kisütni (ez elég bonyolult, mert a méz miatt könnyen ragad a palacsinta a serpenyőbe) kerámiatálban süteményként is kisüthető a tészta, gyümölcsöket süllyesztve bele. Mi almát daraboltunk rá és 180 fokon 20 percig sütöttük, de vastagságától függően tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült.

Mézes gofri torta

A vaníliás pudingot megfőzzük a használati utasítása szerint. A pudinghoz, amikor levettük a tűzről édesítésként mézet kevertünk hozzá, majd a pudinggal, mielőtt megszilárdul összeragasztjuk a gofrikat. A torta szélét is ezzel vonjuk be. Mézzel, csoki öntettel díszíthetjük a tortát. Egy időre tegyük hűvösre a tortát, mert csak akkor lehet szépen szeletelni, amikor a puding már megszilárdult.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi van egy tál ételben? – Interjú Bernáth Józseffel

eteltcsakokosan

Így készíts kovászos uborkát

eteltcsakokosan

Az értékes durumbúza

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató