Ételtcsakokosan

Mézes-mustáros csirkemell tepsiben

2017. január 31.
A 6 és fél éves Dóra egyik kedvencét küldte el édesapja. Ízletes recept, nyáron grillezéshez is ajánljuk!
HozzávalókP1080906
  • 1 kg csirkemell filé
  • 175 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt fehérbors, majoranna, fahéj
Köret: Tepsis krumpli, hagymával, szalonnával.
Hozzávalók: 1,5 kg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma

Elkészítése

A fűszerekből, olajból, mézből, mustárból pácot készítünk, és a felszeletelt csirkemellet beletesszük. Lefedve, hűtőben hagyjuk állni a húst a pácban legalább 12 órán át.
A szalonnát megpirítjuk, ha üveges, akkor a karikára vágott hagymát is rátesszük, és együtt pirítjuk őket, közben a krumplit karikára vágva megfőzzük sós vízben. Ha majdnem megpuhult, leszűrjük, és tepsibe tesszük a szalonnával és hagymával együtt.
A tetejére rátesszük a csirkemell szeleteket és sütőben 180 fokon sütjük kb 1 órán át.
P1080908

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kompót, mikor ha nem most?

eteltcsakokosan

Karácsonyi készülődés gyerekekkel

eteltcsakokosan

Kézszárítás, de vajon mivel?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató