Ételtcsakokosan

Mézes kevert

2017. január 23.

A 7 éves Bodza küldte el ezt a sokemeletes mézes sütemény receptjét. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalókhoney-1460406_640
A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 18 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • pici só

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vanília aroma
  • rum vagy rumaroma
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Valamint:

  • 5 evőkanál házi baracklekvár

A tetejére:

  • 20 dkg tejbevonó
  • kevés tejszín

Elkészítése
A tésztához egy nagy mikrózható tálba beletesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük, majd mehet bele a tojás, géppel keverjük tovább, végül apránként hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
A piskótánál egy kicsit sűrűbb tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt nagy lapos tepsibe simítunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kisülés után kb. 2 cm vastag a tészta. Hagyjuk kihűlni, és hosszában kettévágjuk, majd a vastagságát is ügyesen félbevágjuk, így 4 hosszú lapot kapunk.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felforraljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A margarint csak kihűlés után keverjük bele, géppel jól felhabosítjuk.
Összeállítjuk a sütit: a legalsó lapot baracklekvárral kenjük meg, majd erre kerül a két krémmel megkent lap, befedjük a negyedik tésztalappal, végül a tetejére kevés tejszínnel felmelegített tejbevonót kenünk.
Dermedés után szeletelhető.
Jó étvágyat!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Meddig fogyasztható?…

eteltcsakokosan

Mit tartalmaz?…

eteltcsakokosan

Vajon mit mivel, hogyan és hány fokon tároljunk?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató