Esztergomból Regő Bálint pályázatát olvashatjátok alább, a recept pedig azért is jó, mert nem kell sütni 🙂
“Mivel az iskolában is megünnepeltük a Karácsonyt, mindenki vitt valamit: édeset-sósat, esetleg valami innivalót. Sőt, Karácsonyi vásár is van mindig. Én ez alkalomból ezt vittem. Eredetileg kókuszgolyóban gondolkodtam, de ha már karácsonyt ünneplünk, kis hangulatot adtam a golyóknak. 😉 Valamint az egyik lány osztálytársam allergiás a kókuszra, szóval így ő is tudott enni belőle. Tehát elvittem a suliba a golyóimat, de haza már csak az üres dobozokkal jöttem: elfogyott mind!
Ezek szerint ízlett nekik, és nem lehetett olyan rossz. 😀 Néhányan el is kérték a receptet. :)”
Hozzávalók
- 50 dkg háztartási keksz (darálva)
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor – nem kötelező hozzávaló
- 6 evőkanál méz
- kb. 2 dl tej
- 10 dkg csokoládédara
Elkészítése
Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet, a mézeskalácsfűszert és a fahéjat. Adhatunk a masszának egy kis színt 1-2 evőkanál kakaóporral. A margarint felolvasztjuk (mikróba berakjuk 15-20 mp-re), és hozzáadjuk a kekszes keverékhez. Mézzel édesítjük. Szükség szerinti mennyiségű tejjel összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából diónyi golyókat formázunk, és megforgatjuk csokoládédarában (esetleg ízlés szerint másban). Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: