Ételtcsakokosan

Mézes-diós kalács

2017. január 23.

Lara küldte ezt a mézes sütemény receptet, amit Karácsonyra készítettek anyukájával közösen, és – természetesen – az egész családnak nagyon ízlett.  

Hozzávalókpot-kitchen-cutlery-bees

  • 25 dkg méz
  • 6 db tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom
  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 30  dkg málna dzsem
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

A mézet, a tojássárgáját, a tejet, a darált diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat egy keverő tálba tesszük, és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. A sütőport elkeverjük a liszttel, a tojásfehérjét habbá verjük, és mindkettőt fokozatosan hozzákeverjük a masszához. Kézzel az egészet krémessé gyúrjuk, majd kivajazott és kilisztezett formába töltjük. 160 C-os  sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, majd málna dzsemet adunk hozzá.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között?

eteltcsakokosan

Decemberben sem pihent az Állami Halőri Szolgálat

eteltcsakokosan

Beszélgetés Csukás István íróval – 2.rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató