Ételtcsakokosan

Marusák Orsolya Rebeka mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:MarusákOrsolyaRebeka9éves

  • 1 kg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • kb. 40 dkg méz
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • Fűszerek: 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,  2 kávéskanál őrölt fahéj

A folyékony anyagokat és a cukrot egy lábasban lassú tűzön összeolvasztjuk. Kitartóan összegyúrni, és állni hagyni egy napig. Fél cm vékonyra nyújtani, formázni,közepes tűzön 7-8 percig sütni.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fortélyok a házi tésztakészítéshez

eteltcsakokosan

A Távol-Kelet ízei kicsit közelebbről

eteltcsakokosan

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató