Ételtcsakokosan

Kérje a konyhai őrangyal segítségét!

2016. december 16.

Az élelmiszer eredetű megbetegedések 70%-a otthon történik. A NÉBIH élelmiszer-biztonsági programja, az Ételt csak okosan! részeként, beindítottuk a Receptor nevű alkalmazást. A bevált külföldi példát továbbfejlesztve, szakemberek által megalkotott adatbázis segíti a háziasszonyok mindennapjait a bevásárlástól kezdve az ételkészítésen át a konyhai teendők minden területén.
receptor_index_258x220_1014A Receptor honlapfelületén annyi a teendő, hogy a háziasszony az elkészíteni kívánt receptben leírt alapanyagokat kiválasztják, majd miután a „Kérem a tippeket” gombra kattint, megkapja a követendő élelmiszer-biztonsági tippeket és hasznos tanácsokat. Ezeket betartva elkerülhetik az élelmiszerek okozta megbetegedéseket.
Amennyiben akad olyan alapanyag, ami kimaradt a listából, az olvasók e-mailben elküldhetik igényüket. A NÉBIH szakemberei hozzárendelik a megfelelő élelmiszer-biztonsági tippeket, és bővítik vele az adatbázist, amely így mindenki számára elérhető lesz.  A Receptor alkalmazásának népszerűsítésére novemberben online hirdetéskampány indult, amely sok érdeklődőt vonzott az alkalmazás honlapjára. A Receptor célja továbbra is az, hogy ne a szerencsén múljon, hanem tudatosan védjük magunkat és családunkat az emésztőszervi fertőzésektől.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Elfeledett hús

eteltcsakokosan

A gabonafélékből készült lisztek táplálkozásélettani megítélése

eteltcsakokosan

Kávé- és teakészítés professzionálisan, az alapoktól – ahogy egy barista ajánlja

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató