Ételtcsakokosan

Malac szerencse

2013. december 27.

Igen sok hiedelem kötődik a szilveszterhez és az újév első napjához. Ezek szerint ugyanis nem mindegy, hogy melyik napon mit fogyasztunk.

HA NEM AKARJUK A VÉLETLENRE BÍZNI sorsunkat, az újév első napján együnk lencsét vagy babot, melyek olyanok, mint az aprópénz, ami a gazdagságot jelképezi, mellé pedig készítsünk egy jó malacsültet, mivel a malac orrával befelé túrja a szerencsét. Malacsütésre a fiatal malacok valók, van, aki szopósra, van, aki a választási malacra esküszik. A szopós malac húsa puha, rostja laza, zsír nélküli, a bőre alatt még nagyon kevés zsiradék található. Mindkettőre igaz viszont, hogy nagyon oda kell fi gyelni arra, hogy honnan vásároljuk és hogyan készítjük el.

A MALACOT SÜTHETJÜK EGÉSZBEN és feldarabolva, készülhet nyárson, kemencében, sütőben is. Mielőtt hozzákezdenénk, rakjunk rendet! Mossunk kezet és készítsünk elő minden szükséges tiszta eszközt. A malacot alaposan mossuk és tisztítsuk meg, majd papírtörlő segítségével szárítsuk le. Sütés előtt 2-3 nappal be lehet pácolni a húsát, de fűszerezhetjük közvetlenül a sütés előtt is. A malac bőrét kenjük meg zsírral, irdaljuk be, de a zsíros részt ne sértsük meg! A sózással óvatosan kell bánni, mert ha a bőrre só kerül, kirepedhet. A befűszerezett malacot tegyük kizsírozott tepsibe, és alufóliával letakarva süssük előmelegített sütőben. A sütés vége felé vegyük le az alufóliát és gyakori kenegetéssel süssük pirosra és ropogósra. Ellenőrizzük ételhőmérővel a hús hőmérsékletét! A belseje is érje el a 75 °C-t, így biztosak lehetünk abban, hogy a sült hús nemcsak finom, de biztonságos is.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

A MEGMARADT ÉTELT HŰTŐBEN, ZÁRT EDÉNYBEN TÁROLJUK MAXIMUM 3-4 NAPIG ÉS FOGYASZTÁS ELŐTT ALAPOSAN FORRÓSÍTSUK ÁT.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

Miért értékes táplálék a hal?

eteltcsakokosan

Mit jelent ez a mondat a szalámin?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató