Ételtcsakokosan

Malac szerencse

2013. december 27.

Igen sok hiedelem kötődik a szilveszterhez és az újév első napjához. Ezek szerint ugyanis nem mindegy, hogy melyik napon mit fogyasztunk.

HA NEM AKARJUK A VÉLETLENRE BÍZNI sorsunkat, az újév első napján együnk lencsét vagy babot, melyek olyanok, mint az aprópénz, ami a gazdagságot jelképezi, mellé pedig készítsünk egy jó malacsültet, mivel a malac orrával befelé túrja a szerencsét. Malacsütésre a fiatal malacok valók, van, aki szopósra, van, aki a választási malacra esküszik. A szopós malac húsa puha, rostja laza, zsír nélküli, a bőre alatt még nagyon kevés zsiradék található. Mindkettőre igaz viszont, hogy nagyon oda kell fi gyelni arra, hogy honnan vásároljuk és hogyan készítjük el.

A MALACOT SÜTHETJÜK EGÉSZBEN és feldarabolva, készülhet nyárson, kemencében, sütőben is. Mielőtt hozzákezdenénk, rakjunk rendet! Mossunk kezet és készítsünk elő minden szükséges tiszta eszközt. A malacot alaposan mossuk és tisztítsuk meg, majd papírtörlő segítségével szárítsuk le. Sütés előtt 2-3 nappal be lehet pácolni a húsát, de fűszerezhetjük közvetlenül a sütés előtt is. A malac bőrét kenjük meg zsírral, irdaljuk be, de a zsíros részt ne sértsük meg! A sózással óvatosan kell bánni, mert ha a bőrre só kerül, kirepedhet. A befűszerezett malacot tegyük kizsírozott tepsibe, és alufóliával letakarva süssük előmelegített sütőben. A sütés vége felé vegyük le az alufóliát és gyakori kenegetéssel süssük pirosra és ropogósra. Ellenőrizzük ételhőmérővel a hús hőmérsékletét! A belseje is érje el a 75 °C-t, így biztosak lehetünk abban, hogy a sült hús nemcsak finom, de biztonságos is.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

A MEGMARADT ÉTELT HŰTŐBEN, ZÁRT EDÉNYBEN TÁROLJUK MAXIMUM 3-4 NAPIG ÉS FOGYASZTÁS ELŐTT ALAPOSAN FORRÓSÍTSUK ÁT.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Pesto házilag

eteltcsakokosan

Növényi tejek

eteltcsakokosan

Vajon felhasználható még…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató