Ételtcsakokosan

Hol tudom ezeket pontosan megtalálni?…

2020. december 3.

Ha házi füstölt kolbászt szeretnék készíteni eladásra, milyen egészségügyi és élelmiszer-biztonsági feltételeknek kell megfelelni? Hol tudom ezeket pontosan megtalálni?

Amennyiben saját gazdaságából származó, engedélyezett vágóhídon levágott sertés hús feldolgozásával állítja elő a füstölt kolbászt, az előállítás és értékesítés kistermelőként végezhető. A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy regisztrált kistermelő kis mennyiségű, saját maga által megtermelt alapterméket, illetve abból saját maga által előállított élelmiszert értékesítsen közvetlenül a végső fogyasztóknak, és kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítményeknek.
Nem saját gazdaságából származó hús felhasználása esetén engedélyezett létesítményben, vagy az értékesítés helyén történő állati eredetű élelmiszer feldolgozására jogosult, nyilvántartott kiskereskedelmi létesítményben (például húsüzlet) kerülhet sor füstölt kolbász előállítására értékesítés céljából.

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Karamellás "fordított pite"

eteltcsakokosan

Reneszánszát éli a birsalma

eteltcsakokosan

Vince nap és a bor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató