Ételtcsakokosan

Leveles banános roppanós méz kéregben

2016. december 21.

Megérkezett az első mézes recept a kreatív pályázatra: a 4 és fél éves Monostori Dániel és anyukája készítette el ezt a roppanós finomságot.
Hozzávalók:levelesbanános

  • 1 db leveles tészta
  • 1 db banán
  • méz
  • egy kisfiú aki segít 🙂

Előmelegítjük a sütőt. Közben téglalapokat vágunk a leveles tészta lapból. Mindegyikre ráteszünk egy szelet banánt és rácsorgatunk egy pici mézet. Összehajtjuk, villával megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki. Betesszük a sütőbe és 160 fokon 15 percig sütjük. Amikor kivesszük, még tűzforrón megkenjük mézzel. Ha kihűl ez alkotja majd a roppanós kérget.
Jó étvágyat!

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

eteltcsakokosan

Friss gyümölcs télen, mire ügyeljünk citrusfélék vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató