Ételtcsakokosan

Lenkefi Ámon mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:LenkefiÁmonTamás5éves

  • 40 dkg cukor
  • 1,20 kg liszt
  • 6 tojás
  • 30 dkg ráma margarin
  • 40 dkg méz
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

A mézet és a vajat langyosra melegítjük, majd egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral és fűszerekkel, majd hozzá adjuk a tojásokat és a mézes vajas keveréket, összegyúrjuk. 2 órát pihentetjük hűtőben. A sütőt 180 fokra melegítjük.

Utána fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, szaggatjuk. 12-15 percig sütjük, még világosan kiszedjük, melegen lezárható fémdobozba tesszük.

(Dupla adag)

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért jó az otthon készült ebéd?

eteltcsakokosan

Fűszernövények 2.

eteltcsakokosan

Érdekes kütyük

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató