Ételtcsakokosan

Lenkefi Ámon mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:LenkefiÁmonTamás5éves

  • 40 dkg cukor
  • 1,20 kg liszt
  • 6 tojás
  • 30 dkg ráma margarin
  • 40 dkg méz
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

A mézet és a vajat langyosra melegítjük, majd egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral és fűszerekkel, majd hozzá adjuk a tojásokat és a mézes vajas keveréket, összegyúrjuk. 2 órát pihentetjük hűtőben. A sütőt 180 fokra melegítjük.

Utána fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, szaggatjuk. 12-15 percig sütjük, még világosan kiszedjük, melegen lezárható fémdobozba tesszük.

(Dupla adag)

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nyomokban … tartalmazhat?

eteltcsakokosan

„A szőlő szebbé teszi a Földet és gazdagabbá az asztalt”

eteltcsakokosan

Nagyító alatt a mikrozöldek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató