Kell engedély egy óvodai farsanghoz, hogy ha árulunk szendvicseket és sütiket, amit magunk készítünk? A bevétel az óvodásoknak megy!
A közfogyasztásra szánt élelmiszereket csak engedélyezett helyen és körülmények között lehet előállítani és forgalmazni. A jogszabályi előírások az élelmiszerek magánszemélyek által végzett kezelésére, elkészítésére, tárolására és felszolgálására nem vonatkoznak, a tevékenység nem jár engedélyezési kötelezettséggel.
Azonban az otthon készült sütemények eredetét igazolni szükséges, fel kell hívni a fogyasztók figyelmét, hogy a sütemények jótékonysági céllal magánháztartásban készültek.
A szervezésnél fel kell hívni a figyelmet a hosszabb ideig eltartható, biztonságos sütemények, linzerek készítésére, illetve a kínálásnál biztosítani szükséges a tiszta körülményeket, eszközöket, sütemények szennyeződéstől történő védelmét, hulladékgyűjtő edény kihelyezését.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom