Ételtcsakokosan

elbiztstrategialogo
 
Kreatív és tudományos pályázatok iskolásoknak és diákoknak
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismeretterjesztő, kreatív és tudományos pályázatokat hirdet iskolások, diákok és fiatal kutatók számára. Célunk, hogy a fogyasztók már gyermekként, az adott életkornak megfelelő részletességgel megismerkedjenek azokkal a fogalmakkal, folyamatokkal és szabályokkal, amelyek révén egyre tudatosabbak lesznek. A verseny révén a kisebbek játékos és élvezetes módon kapnak segítséget biztonságos fogyasztói és fogyasztási szokásaik kialakításához, mindezt úgy, hogy egy kis utánajárásnak, saját „kutatómunkának” kell megelőznie versenymunkájuk elkészítését. A pályázatok révén továbbá célunk az is, hogy a magyarországi élelmiszerlánc-biztonság fejlesztését megalapozó tudományos műhelymunkába bevonjuk azokat a diákokat, fiatal kutatókat is, akik a tudományban megszokott kritikai kérdésfeltevéssel közelítenek a jelenlegi rendszer működéséhez, új ötletekkel, elképzelésekkel rendelkeznek, amelyeket képesek megvalósítani, ha kellő szakmai támogatást és erőforrásokat kapnak hozzá. A jelentkezők bármely tudományterületről pályázhatnak.

A pályázatokat 3 kategóriában, életkor szerint hirdettük meg. Az általános iskolásoktól (1-8. osztályosok) hagyományos technikával készült rajzot, illetve számítógépes grafikát várunk, a középiskolásoktól (14-19 éves korig) pedig fotósorozatot, videót vagy képregényt. A diákok és a fiatal kutatók (35 éves korig) olyan pályaművel pályázhatnak, amely beazonosít egy létező, élelmiszer-biztonsághoz kapcsolódó problémát, majd felvázol egy megoldási javaslatot és kutatási tervet is ad. E kategóriában nincs formai megkötés. Hazai és határon túliak is pályázhatnak magyar és angol nyelven írt munkájukkal.

A pályázatok benyújtási határideje: 2013. szeptember 30.

Mindhárom pályázati kiírás teljes szövege a letölthető szükséges dokumentumokkal együtt elérhető a NÉBIH honlapjáról: http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/palyazatok.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A zsenge zöldborsó

eteltcsakokosan

Nagyító alatt a mikrozöldek

eteltcsakokosan

Rántás vagy habarás?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató