UHT, ESL, ultrapasztőrözött, aszeptikus – bűvös szavak, rövidítések a tejes dobozokról. De mit jelentenek? Mi történik a tejjel, mielőtt a dobozba kerül? Az UHT tej tényleg olyan jó? Valóban nincs benne tartósítószer? És a lényeg: milyen tejet igyunk? Pár gyakori kérdésre kerestük a választ.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom