Legyenek változatosak a reggelik, íme egy tipp!
Hozzávalók
- 1 bögre hántolt köleshez annyi tej (növényi tej is használható), hogy ellepje
- pici só
- az ízesítéshez kevés vaj
- méz vagy cukor
- tetejére gyümölcs, mogyoró, dió
Elkészítése
Vízben jól átmossuk a kölest, és feltesszük főni egy csipetnyi sóval. Amikor forrásnak indul, folyamatos kevergetést igényel. Ha a folyadék elpárolog, utánaönthetünk vizet vagy tejet. Kb. 10 perc után érdemes kicsit kóstolgatni, puha-e már, mert bár keménynek tűnik, de hirtelen szétfő. Ha mézzel szeretnénk ízesíteni, ne legyen túl forró. Tetejére fahéjat, lekvárt, gyümölcsöt, olajos magvakat is tehetünk. Téli reggeleken laktató, meleg, finom étel.
További kása recept itt található, míg a kölesről itt olvashattok érdekességeket.
Élelmiszer-biztonsági tippek:
- Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
- Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
- Az alapanyagok legyenek frissek, figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
Fotó: cookrepublic.com