Ételtcsakokosan

Szabadban biztonságosan

2019. június 18.

Jó dolog a piknikezés, kimozdulunk otthonról, együtt van a család, de figyeljünk az élelmiszerbiztonságra.

Olyan élelmiszereket és ételeket vigyünk, amik nem romlanak gyorsan (például szalámis vagy kolbászos szendvics, nyers zöldség és gyümölcs, illetve ezekből készült saláta). Kerüljük a majonézes, tojásos ételeket, valamint a tejtermékeket. Annyi ételt vigyünk, amennyit valóban elfogyasztunk.
Étkezés a szabadban
Ügyeljünk itt is a tisztaságra, tiszta terítővel vagy pokróccal terítsük le az étkezés helyszínét. Kezünk legyen tiszta, praktikus tisztítókendőt vagy fertőtlenítő gélt vinni, ha nincs kézmosási lehetőség. Tisztán csomagoljuk el a tányérokat, poharakat, legyen bőségesen szalvéta is a kosárban.
Tárolás a szabadban
Minél hamarabb fogyasszuk el a becsomagolt ételt és italt, a gyümölcsöket, zöldségeket hagyhatjuk későbbre.
Árnyékos helyen tartsuk a piknikkosarat, vagy hűtőtáskát, hogy ne melegedjenek fel a benne tárolt élelmiszerek.
Mindig zárjuk vissza a hűtőtáskát, ne nyitogassuk feleslegesen. Több okból is tegyünk így, ha zárva tartjuk a tárolót, elkerülhetjük, hogy rovarok menjenek bele, elkerülhetjük az egyéb szennyeződéseket, illetve az élelmiszerek korai felmelegedését is.
Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen a „márkázott” vaj?…

eteltcsakokosan

Répa, retek, paszternák

szucseva

Mézédes mámor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató