Ételtcsakokosan

Kókuszos kevert süti

2022. április 8.

Hozzávalók:

28 dkg tejföl

2 db tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg kókuszreszelék

1 csomag sütőpor

20 dkg liszt

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál vaj

Elkészítés:

Egy robotgéppel, alacsony fokozaton a tejfölt a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk  a kókuszreszeléket, végül a sütőporral elkevert lisztet is.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt kevert süti tetejére öntjük. Ha kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.

A tiszta tojást nem kell felhasználás előtt megmosni. Mosás során megsérülhet a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válhat a baktériumok számára. Ha szennyezett a tojás próbáljuk meg szárazon megtisztítani. Ha mégis szükséges, csak közvetlenül felhasználás előtt mossuk, és alaposan öblítsük le.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Honnan tudom, hogy garantáltan gluténmentes-e egy élelmiszer?

eteltcsakokosan

Milyen a jó kenyértartó?

eteltcsakokosan

Nassolni is okosan!: Zöldségchips

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató