Ételtcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

2020. április 23.

Savanyúság előállításhoz (és csomagoláshoz) milyen engedélyek kellenek egy cégnek?

Az élelmiszer-vállalkozás köteles az élelmiszer vállalkozási tevékenység folytatására irányuló szándékát az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek bejelenteni, amely az élelmiszer-vállalkozásokat nyilvántartásba veszi. Ez irányú bejelentési kötelezettségének a vállalkozás telephelye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalnál tehet eleget. Az élelmiszerlánc-felügyeleti szervként élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalok illetékességi területe az alábbi linken elérhető:
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?dbnum=1&docid=A1600383.KOR
A járási hivatalok elérhetőségei megtalálhatók a www.kormanyhivatal.hu oldalon az „elérhetőségek” menüpont alatt, ill. a http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista honlapon. A bejelentési eljárás díj és illetékmentes.
Amennyiben részletes tájékoztatásra van szüksége az eljárásról, kérjük, jelezze a NÉBIH ügyfélszolgálatán.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogyan csomagoljunk az útra?

eteltcsakokosan

Meddig áll el egy befőtt? …

eteltcsakokosan

Mi a különbség?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató