Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg méz
- 25 dkg cukor
- 30 dkg sütőmargarin
- 3 tojás
- 3 kiskanál szódabikarbóna
- karácsonyhoz illő fűszerek (fahéj, szegfűszeg)
Elkészítés:
Külön edényben olvaszd fel a mézet és a margarint, majd miután kihűltek öntsd egybe őket. A cukrot a tojásokkal, a lisztet pedig a szódabikarbónával keverd össze. A liszt felét add hozzá a mézes margarinos egyveleghez, majd ehhez a cukros tojást, a fűszereket és végül a maradék lisztet. Miután összegyúrtad, tedd néhány órára a hűtőszekrénybe. Végül nyújtsd el kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggasd ki. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisül.
A házat tojáshabbal ragasztottuk össze és cukorkákkal díszítettük.