Ételtcsakokosan

Király Kata mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:KirályRichárd12éves

  • 1 kg liszt,
  • 50 dkg méz,
  • 49 dkg porcukor
  • 4 egész tojás,
  • 16 dkg vaj,
  • 25 dkg őrölt dió
  • 2 kávéskanál fahéj,
  • 1 evőkanál vízben feloldott szódabikarbóna.

Ezt a masszát összedolgozzuk. Reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítjük. 10-12 órán át állni hagyjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tojással megkenjük. Tehetünk a tetejére diót dísznek. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200-220 fokon sütjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Cukorbetegség és amit tudni kell róla

eteltcsakokosan

Kézmosás = megelőzés

eteltcsakokosan

A nyers tej fogyasztás kockázatai

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató