Ételtcsakokosan

Király Kata mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:KirályRichárd12éves

  • 1 kg liszt,
  • 50 dkg méz,
  • 49 dkg porcukor
  • 4 egész tojás,
  • 16 dkg vaj,
  • 25 dkg őrölt dió
  • 2 kávéskanál fahéj,
  • 1 evőkanál vízben feloldott szódabikarbóna.

Ezt a masszát összedolgozzuk. Reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítjük. 10-12 órán át állni hagyjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tojással megkenjük. Tehetünk a tetejére diót dísznek. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200-220 fokon sütjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Malacfül és malacfarok

eteltcsakokosan

Mi okozza a tartós tej jellegzetes ízét?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató