Ételtcsakokosan

Kézmosás = megelőzés

2016. február 12.

Télen gyakoriak a megfázások, felső-légúti fertőzések és influenza, ilyenkor gyakran köhögünk, tüsszentünk és fújjuk az orrunkat. Örök és élelmiszer-biztonsági szempontból is fontos tanács, hogy mindig mossunk kezet!

Ne szennyezzük össze a kilincseket, konyhai eszközöket és felületeket, edényeket, evőeszközt és étkészletet, élelmiszereket, ezáltal ne fertőzzünk meg másokat.

Mind egészségünk, mind élelmiszer-biztonsági szempontból fontos, hogy gyakran mossunk kezet.

wash-hands-98641_640A legfontosabb alkalmak:

  • evés, étkezés előtt
  • ételkészítés előtt, közben és után
  • sebek kezelése előtt és után
  • beteg emberrel való érintkezés, ápolás, ellátása előtt és után
  • pelenkázás előtt és után
  • miután nyers tojással vagy hússal érintkeztünk (pl. vásárlás után)
  • orrfújás, köhögés, tüsszentés után
  • miután állatot simogattunk, sétáltattunk, kutyapiszok begyűjtését követően
  • szemét, szemetes érintése illetve kuka használata után
  • mosdó használata előtt és után

További részletek és érdekességek a kézmosásról és a betegen főzésről.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

Miért nem törvényileg kötelező?…

eteltcsakokosan

Uborka, a szuperzöldség – eláruljuk, mért!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató