Ételtcsakokosan

Kézmosás = megelőzés

2016. február 12.

Télen gyakoriak a megfázások, felső-légúti fertőzések és influenza, ilyenkor gyakran köhögünk, tüsszentünk és fújjuk az orrunkat. Örök és élelmiszer-biztonsági szempontból is fontos tanács, hogy mindig mossunk kezet!

Ne szennyezzük össze a kilincseket, konyhai eszközöket és felületeket, edényeket, evőeszközt és étkészletet, élelmiszereket, ezáltal ne fertőzzünk meg másokat.

Mind egészségünk, mind élelmiszer-biztonsági szempontból fontos, hogy gyakran mossunk kezet.

wash-hands-98641_640A legfontosabb alkalmak:

  • evés, étkezés előtt
  • ételkészítés előtt, közben és után
  • sebek kezelése előtt és után
  • beteg emberrel való érintkezés, ápolás, ellátása előtt és után
  • pelenkázás előtt és után
  • miután nyers tojással vagy hússal érintkeztünk (pl. vásárlás után)
  • orrfújás, köhögés, tüsszentés után
  • miután állatot simogattunk, sétáltattunk, kutyapiszok begyűjtését követően
  • szemét, szemetes érintése illetve kuka használata után
  • mosdó használata előtt és után

További részletek és érdekességek a kézmosásról és a betegen főzésről.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fagylalt

eteltcsakokosan

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

eteltcsakokosan

Egészséges táplálkozás gyermekkorban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató