A zabkását rengeteg gyümölccsel fel lehet dobni, de önmagában is finom és laktató. Most egy almás változatot mutatunk Nektek! Készíthetjük laktózmentes tejből, vagy növényi tejekből. Magas rosttartalma miatt ajánlott gyakran fogyasztani.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 g zabpehely
- 400 ml 2,8%-os tej
- 400 ml víz
- 4 csipet só
- 4 db alma (hámozott, reszelt)
- barna kristálycukor
- fahéj (őrölt)
Elkészítése
A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk, majd beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük. Figyeljük, hogy ha elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette, akkor vegyük le a tűzről. Hagyjuk 10 percig állni, hogy az összes folyadékot magába szívja és megpuhuljon.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is. Hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot.
Olajos magokkal, aszalt gyümölccsel, friss gyümölccsel, más fűszerekkel is érdemes kipróbálni.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: