Ételtcsakokosan

Zabkása

2017. február 6.

A zabkását rengeteg gyümölccsel fel lehet dobni, de önmagában is finom és laktató. Most egy almás változatot mutatunk Nektek! Készíthetjük laktózmentes tejből, vagy növényi tejekből. Magas rosttartalma miatt ajánlott gyakran fogyasztani.

Hozzávalók 4 adaghozcereal-805436_640

  • 100 g zabpehely
  • 400 ml 2,8%-os tej
  • 400 ml víz
  • 4 csipet só
  • 4 db alma (hámozott, reszelt)
  • barna kristálycukor
  • fahéj (őrölt)

Elkészítése

A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk, majd beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük. Figyeljük, hogy ha elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette, akkor vegyük le a tűzről. Hagyjuk 10 percig állni, hogy az összes folyadékot magába szívja és megpuhuljon.

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is. Hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot.

Olajos magokkal, aszalt gyümölccsel, friss gyümölccsel, más fűszerekkel is érdemes kipróbálni.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Meg kell mosni főzés előtt? …

eteltcsakokosan

#8. A lisztnek minőségmegőrzési ideje van

eteltcsakokosan

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 2. rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató