Ételtcsakokosan

A grillsütő tisztítása

2017. június 23.

A grillezést és az ételek elfogyasztását követően van még egy fontos dolgunk: a grillsütő tisztítása, hogy a következő parti is jól sikerülhessen!

meat-1440105_640

Grillezés után, a következő grillezés előtt

A legjobb, ha rögtön a sütögetés után nekiállunk a grillező megtisztításának. Minél tovább hagyjuk száradni a rácson a maradványokat, annál nehezebb dolgunk lesz a tisztítás során,

A faszenes grillsütő esetében várjuk meg, amíg a parázs teljesen elalszik, majd ezt követően egy lapát segítségével szedjük ki a hamut. Ha teljesen kihűlt a grillrács, akkor két lehetőségünk van: vagy beáztatjuk egy kicsit meleg vízbe és hagyjuk felpuhuljanak a ráégett maradékok, vagy egy grilltisztító kefével vagy szivaccsal dörzsöljük le a maradékokat. Bármelyik megoldást is válasszuk, egy alapos mosogatószeres mosogatással fejezzük be a műveletet.

A grillezéshez használt eszközöket közvetlenül a sütés után vigyük be és meleg vízbe áztassuk be őket, majd a szokásos módon mosogassuk el.

TIPP: Hogy olajozottan menjenek a dolgok!

Begyújtás előtt kenjük be a rácsot étolajjal, így kevesebb étel fog odaragadni!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kiváló fehérjeforrás a dió

eteltcsakokosan

Tojásvásárlás

eteltcsakokosan

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató