A grillezést és az ételek elfogyasztását követően van még egy fontos dolgunk: a grillsütő tisztítása, hogy a következő parti is jól sikerülhessen!
Grillezés után, a következő grillezés előtt
A legjobb, ha rögtön a sütögetés után nekiállunk a grillező megtisztításának. Minél tovább hagyjuk száradni a rácson a maradványokat, annál nehezebb dolgunk lesz a tisztítás során,
A faszenes grillsütő esetében várjuk meg, amíg a parázs teljesen elalszik, majd ezt követően egy lapát segítségével szedjük ki a hamut. Ha teljesen kihűlt a grillrács, akkor két lehetőségünk van: vagy beáztatjuk egy kicsit meleg vízbe és hagyjuk felpuhuljanak a ráégett maradékok, vagy egy grilltisztító kefével vagy szivaccsal dörzsöljük le a maradékokat. Bármelyik megoldást is válasszuk, egy alapos mosogatószeres mosogatással fejezzük be a műveletet.
A grillezéshez használt eszközöket közvetlenül a sütés után vigyük be és meleg vízbe áztassuk be őket, majd a szokásos módon mosogassuk el.
TIPP: Hogy olajozottan menjenek a dolgok!
Begyújtás előtt kenjük be a rácsot étolajjal, így kevesebb étel fog odaragadni!