Ételtcsakokosan

Hogy lehet küldeni?…

2021. április 29.

Hűtést igénylő élelmiszert hogyan lehet küldeni?

Az élelmiszerek tárolása, szállítása és értékesítése során az előállító által meghatározott vagy a jogszabályban előírt hőmérsékletet kell biztosítani.
A valamennyi élelmiszer-vállalkozóra vonatkozó általános higiéniai követelményeket meghatározó EU rendelet értelmében a szállítására szolgáló járműveknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy az élelmiszereket megfelelő hőmérsékleten tartsák.
A rendelet előírja, hogy a hűtési láncot nem lehet megszakítani. Ugyanakkor az élelmiszerek előkészítése, szállítása, tárolása, árusításra kihelyezése és kiszolgálása alatt korlátozott időszakokra engedélyezett a hőmérséklet szabályozottságának hiánya, amennyiben az nem jelent kockázatot az egészségre nézve.
A rendelet az elérendő célt (például a megadott hőmérséklet biztosítása) határozza meg, a megvalósítás módjára nem tér ki. A fent leírtak értelmében a hűtőautó megléte nem feltétele a hűtést igénylő élelmiszer szállításának, amennyiben az előállító által meghatározott hőmérséklet a szállítás során más módon folyamatosan biztosított.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Édesítőszerek – 2. rész

eteltcsakokosan

Csináld magad savanyú káposzta

eteltcsakokosan

Minden, amit az élelmiszer-biztonságról tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató