Ételtcsakokosan

Hogy lehet küldeni?…

2021.04.29.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Hűtést igénylő élelmiszert hogyan lehet küldeni?

Az élelmiszerek tárolása, szállítása és értékesítése során az előállító által meghatározott vagy a jogszabályban előírt hőmérsékletet kell biztosítani.
A valamennyi élelmiszer-vállalkozóra vonatkozó általános higiéniai követelményeket meghatározó EU rendelet értelmében a szállítására szolgáló járműveknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy az élelmiszereket megfelelő hőmérsékleten tartsák.
A rendelet előírja, hogy a hűtési láncot nem lehet megszakítani. Ugyanakkor az élelmiszerek előkészítése, szállítása, tárolása, árusításra kihelyezése és kiszolgálása alatt korlátozott időszakokra engedélyezett a hőmérséklet szabályozottságának hiánya, amennyiben az nem jelent kockázatot az egészségre nézve.
A rendelet az elérendő célt (például a megadott hőmérséklet biztosítása) határozza meg, a megvalósítás módjára nem tér ki. A fent leírtak értelmében a hűtőautó megléte nem feltétele a hűtést igénylő élelmiszer szállításának, amennyiben az előállító által meghatározott hőmérséklet a szállítás során más módon folyamatosan biztosított.

Legfrissebb cikkek


Biztosan jó, ha „steril”?


Tovább olvasom

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült


Tovább olvasom

Related posts

Terítéken a burgonya

eteltcsakokosan

Gyöngyhagyma télire

eteltcsakokosan

Malacfül és malacfarok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató