Ételtcsakokosan

Hogy lehet küldeni?…

2021. április 29.

Hűtést igénylő élelmiszert hogyan lehet küldeni?

Az élelmiszerek tárolása, szállítása és értékesítése során az előállító által meghatározott vagy a jogszabályban előírt hőmérsékletet kell biztosítani.
A valamennyi élelmiszer-vállalkozóra vonatkozó általános higiéniai követelményeket meghatározó EU rendelet értelmében a szállítására szolgáló járműveknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy az élelmiszereket megfelelő hőmérsékleten tartsák.
A rendelet előírja, hogy a hűtési láncot nem lehet megszakítani. Ugyanakkor az élelmiszerek előkészítése, szállítása, tárolása, árusításra kihelyezése és kiszolgálása alatt korlátozott időszakokra engedélyezett a hőmérséklet szabályozottságának hiánya, amennyiben az nem jelent kockázatot az egészségre nézve.
A rendelet az elérendő célt (például a megadott hőmérséklet biztosítása) határozza meg, a megvalósítás módjára nem tér ki. A fent leírtak értelmében a hűtőautó megléte nem feltétele a hűtést igénylő élelmiszer szállításának, amennyiben az előállító által meghatározott hőmérséklet a szállítás során más módon folyamatosan biztosított.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tárolt almánk puhulni, esetleg barnulni kezdett? Ne váljunk meg tőle egyből!

eteltcsakokosan

Kiváló fehérjeforrás a dió

eteltcsakokosan

TEJBEN-VAJBAN 1.

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató