Ételtcsakokosan

Kecskesajtos karaj

2022. április 8.

Hozzávalók:

6 szelet csont nélküli karaj

30 dkg kecskesajt

3 db lila hagyma

40 dkg szeletelt bacon

só, bors ízlés szerint

20 dkg reszelt trappista sajt a tetejére

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kevés olajjal meglocsolunk, és a húst rátesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük, kb. 10 perc alatt.

Amíg a karaj sül a sütőben, a lila hagymákat pici olajon puhára pirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott baconszeleteket, és ropogósra sütjük. A kecskesajtot egy tálban átkeverjük, a megsült hagymát és a szalonnát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna és a sajt is sós!

Az elősütött húst kivesszük a sütőből, majd ráhalmozzuk a kecskesajtos, hagymás, baconös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappistát is, majd kb. 30 percre visszatoljuk a sütőbe. Amikor szép piros a teteje, tálalhatjuk is. Friss salátával és krumplipürével nagyon finom!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kávétermesztés

eteltcsakokosan

TEJBEN-VAJBAN 2.

eteltcsakokosan

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 1. rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató