Hideg és meleg kávés receptek következnek 1934-ből, próbáljátok ki bátran évszaktól függetlenül!
Kávélikőr
Hozzávalók
- 6 dkg őrölt kávé
- 1 dkg fügekávé
- 1/2 liter víz
- 1/3 kg cukor
- 1/3 liter alkohol (pl. vodka)
- vaníliarúd
- szódabikarbóna
Elkészítése
Az őrölt kávét, fügekávét forró vízzel leöntünk, késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá. Sűrű kendőn átnyomjuk (átszűrjük), majd három kilogramm cukorral 20 percig főzzük, újból átszűrjük és ha kihűlt, három liter vodkával vegyítjük. Palackozzuk és az egyik üveg már iható is.
Kávéfagylalt
Hozzávalók
- 1/2 liter erős kávé
- 25 dkg cukor
- 1/2 liter tejszín
Elkészítése
“Sosem készítem tojással, az a kávét meggyilkolja.” Fél liter babkávét felfőzünk a cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és fagyasztógépbe tesszük. Valljuk be, a mostani fagylaltkészítő gépekkel még könnyebb a dolgunk.
Receptek átírásra kerülte, az eredetiek forrása: Dr. Hevesi Sándorné: Az ideális háztartás
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: