Ételtcsakokosan

Kávélikőr és kávéfagylalt

2017. január 9.

Hideg és meleg kávés receptek következnek 1934-ből, próbáljátok ki bátran évszaktól függetlenül!
Kávélikőr

121012_likor05-201510171410
Kép forrása: mindmegette.hu

Hozzávalók

  • 6 dkg őrölt kávé
  • 1 dkg fügekávé
  • 1/2 liter víz
  • 1/3 kg cukor
  • 1/3 liter alkohol (pl. vodka)
  • vaníliarúd
  • szódabikarbóna

Elkészítése
Az őrölt kávét, fügekávét forró vízzel leöntünk, késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá. Sűrű kendőn átnyomjuk (átszűrjük), majd három kilogramm cukorral 20 percig főzzük, újból átszűrjük és ha kihűlt, három liter vodkával vegyítjük. Palackozzuk és az egyik üveg már iható is.
Kávéfagylalt
Hozzávalókice-cream-690147_640

  • 1/2 liter erős kávé
  • 25 dkg cukor
  • 1/2 liter tejszín

Elkészítése

“Sosem készítem tojással, az a kávét meggyilkolja.” Fél liter babkávét felfőzünk a cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és fagyasztógépbe tesszük. Valljuk be, a mostani fagylaltkészítő gépekkel még könnyebb a dolgunk.

 
Receptek átírásra kerülte, az eredetiek forrása: Dr. Hevesi Sándorné: Az ideális háztartás
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Beköszöntött a medvehagymaszezon

eteltcsakokosan

Oktatási nagyköveteket keres a Nébih

szucseva

Elkáposztástalaníthatnánk, de nem fogjuk

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató