Ételtcsakokosan

Káposztasaláta másképp

2015. november 16.

Bemutatjuk az angolszász területen elterjedt káposztasalátát, ami nagyon különbözik a mi általunk ismert ecetes köménymagos káposztasalátától: ez a coleslaw. Krémes a majonéztől, ropogós a zöldségektől és frissítő az ecettől és citromlétől.

Hozzávalókcreamy-coleslaw-33-600

  • 1 kis fej káposzta
  • 2 répa
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 80 g cukor
  • ½ tk só
  • ¼ tk fehérbors
  • ¼ tk feketebors
  • 150 g majonéz
  • 75 ml tej
  • másfél tk ecet
  • másfél tk citromlé

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk (saláta felső leveleit leszedjük), meghámozzuk és alapos mosás után lecsepegtetjük. Egy nagy tálba finomra kell reszelni a káposztát és a répát; a hagymát vagy lereszeljük, vagy késsel aprítjuk szinte pépes állagúra. Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket, majd egy nagy turmixgépben – ha nem fér bele egyszerre  – több részletben aprítsuk és ezáltal keverjük össze a salátát. Ha nagyobb darabokban szeretnénk hagyni, kimaradhat a turmixolás.

Jól lezárt üvegben 4 hétig is eláll a hűtőben. Pirítósra szendvicsként, húsok, főleg rántott hús mellé köretként is kiváló.

Tipp: Színesebbé, mutatósabbá tehetjük lila káposztával.

Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
  • A majonézes öntet elkészítése az üzletben kapható, kész majonézből sokkal biztonságosabb, mint a nyers tojást tartalmazó öntet, ezért ajánlatos ebből elkészíteni.
  • A kész salátát hűtve tároljuk, és rövid időn belül fogyasszuk el.

Kép forrása: browneyedbaker.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még mik vannak?!

eteltcsakokosan

Tavaszi ropogós

eteltcsakokosan

Fel kell forralni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató