Ételtcsakokosan

Káposztasaláta másképp

2015. november 16.

Bemutatjuk az angolszász területen elterjedt káposztasalátát, ami nagyon különbözik a mi általunk ismert ecetes köménymagos káposztasalátától: ez a coleslaw. Krémes a majonéztől, ropogós a zöldségektől és frissítő az ecettől és citromlétől.

Hozzávalókcreamy-coleslaw-33-600

  • 1 kis fej káposzta
  • 2 répa
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 80 g cukor
  • ½ tk só
  • ¼ tk fehérbors
  • ¼ tk feketebors
  • 150 g majonéz
  • 75 ml tej
  • másfél tk ecet
  • másfél tk citromlé

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk (saláta felső leveleit leszedjük), meghámozzuk és alapos mosás után lecsepegtetjük. Egy nagy tálba finomra kell reszelni a káposztát és a répát; a hagymát vagy lereszeljük, vagy késsel aprítjuk szinte pépes állagúra. Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket, majd egy nagy turmixgépben – ha nem fér bele egyszerre  – több részletben aprítsuk és ezáltal keverjük össze a salátát. Ha nagyobb darabokban szeretnénk hagyni, kimaradhat a turmixolás.

Jól lezárt üvegben 4 hétig is eláll a hűtőben. Pirítósra szendvicsként, húsok, főleg rántott hús mellé köretként is kiváló.

Tipp: Színesebbé, mutatósabbá tehetjük lila káposztával.

Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
  • A majonézes öntet elkészítése az üzletben kapható, kész majonézből sokkal biztonságosabb, mint a nyers tojást tartalmazó öntet, ezért ajánlatos ebből elkészíteni.
  • A kész salátát hűtve tároljuk, és rövid időn belül fogyasszuk el.

Kép forrása: browneyedbaker.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kucsmagomba, a tavaszi különlegesség

eteltcsakokosan

Bogrács, grillrács, nyárs

eteltcsakokosan

Kenyérlángos (langallo, pompos)

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató