Ételtcsakokosan

Jól szerepeltek a búzasörök a NÉBIH tesztjén

2016. augusztus 3.

A kedvelt nyári hűsítők közül a búzasöröket vizsgálta legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A Szupermenta projektben 18 terméket ellenőriztek a hatóság munkatársai, többek között laboratóriumban vizsgálták, hogy élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból megfelelőek-e, de a kedveltségi pontozás sem maradhatott el. A heteken át tartó teszten megnyugtató eredmény született: egyetlen terméknél sem találtak hiányosságot a szakemberek.

Legújabb terméktesztjén összesen 18, 9 üveges és 9 dobozos búzasört vizsgáltak a NÉBIH munkatársai. Magyar, német, belga, holland, osztrák és francia előállítású termék egyaránt „szerepelt az itallapon”.
A NÉBIH laboratóriumaiban ellenőrizték a termékek élelmiszerbiztonsági szempontból fontos paramétereit, azaz a toxin- és nehézfémtartalmat, illetve növényvédőszer-maradék, köztük a glifozát tartalmat is. Valamennyi vizsgálat megnyugtató eredményt hozott, a mért értékek minden esetben a megengedett határérték alatt voltak.
A búzasörök a minőség hatósági próbáján is átmentek. Az alkohol-, a CO2, az energia-, az eredeti és valódi extrakttartalom, valamint a szín meghatározása során sem találtak kifogásolnivalót a szakemberek.
A kedveltségi vizsgálaton laikusok és szakértők együttesen kóstolták a termékeket. A 18 búzasör között előfordult világos szűrt-szűretlen, vörös, félbarna, barna, valamint egy biosör is, alkoholtartalmuk pedig 4,5-6,7% között mozgott. A tesztelés alkalmával a megjelenést, az illatot, az ízt és az összbenyomást pontozták.
A kóstolók kedvence a Hoegaarden minőségi világos belga fehér búzasör lett. A második helyen azonos pontszámmal a hazai előállítású, szűretlen vörös Alakor Biosör és a PaulanerHefe-weissbier német világos szűretlen búzasör végzett. Harmadikként a Chimay belga minőségi félbarna búzasör zárt.
További információk és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a NÉBIH Szupermenta termékteszt oldalán:
http://szupermenta.hu/habos-es-frissito-a-buzasorok-tesztje/
Kapcsolódó tartalmak:
Közlemény letölthető formában
Részletes eredmények

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog, amit a szőlőről tudni kell

eteltcsakokosan

Sokszínű saláták

eteltcsakokosan

Meddig tárolhatjuk a hűtőszekrényben a maradék rizst?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató