Egyszerű, gyors és finom desszert, ami uzsonnának is kiváló. Itt a nyár és az eperszezon, lepjük meg magunkat ilyen egészséges nyalánkságokkal.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 tk méz
- 1 mk fahéj
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 marék eper
- 1 banán
Elkészítése
A joghurtot a mézzel és a fahéjjal simára keverjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és tetszés szerint feldaraboljuk. Beleszórjuk a joghurtba, összekeverjük. A banánt meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk, majd ezt is a joghurtba keverjük. Hűtőben hagyhatjuk állni egy kicsit, hogy jobban összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
- Az epret alaposan mossuk meg és csepegtessük le.
- A vágódeszkán ahol a gyümölcsöket vágjuk, mást ne vágjunk rajta, mivel nyers ételként esszük majd meg.
- Figyeljünk a joghurt fogyaszthatósági idejére.
- A kész salátát hűtve tároljuk és minél hamarabb fogyasszuk el.