Ételtcsakokosan

Húsok és fűszerek

2016. május 17.

Különböző húsok, különböző ízek – vajon milyen fűszerek illenek a leginkább egy-egy sült, grillezett vagy másfajta módon elkészített húsételhez? Íme, néhány tipp azoknak a háziasszonyoknak, akik szeretnek kísérletezni.

herbs-923496_640

Szárnyasokhoz: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, tárkony

  • Csirkéhez: borsfű, citromfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, metélőhagyma, pirospaprika, rozmaring, tárkony, turbolya.
  • Kacsához: borsfű, babér, kakukkfű, kömény, majoranna, rozmaring, tárkony, zsálya.
  • Libához: borsfű, édeskömény, fekete üröm, kakukkfű, kömény, majoranna, rozmaring, tárkony, zsálya.
  • Pulykához: borsfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, tárkony, rozmaring, vöröshagyma, zsálya.

Bárányhoz, birkához: bazsalikom, borsfű, chili, curry, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, kapor, kömény, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zsálya.

Borjúhoz: bazsalikom, borsfű, curry, feketebors, kapribogyó, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szerecsendió, vöröshagyma, zeller, zsálya.

Vadhúsokhoz: áfonya, babér, bazsalikom, borsfű, kakukkfű, koriander, majoránna, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.

  • Nyúlhoz: babér, bazsalikom, lestyán, majoranna, rozmaring, zsálya.
  • Őzhöz, szarvashoz: babér, boróka, borsfű, lestyán, majoranna, rozmaring, zsálya.

Disznóhoz: babér, borsfű, curry, feketebors, fekete üröm, fokhagyma, kakukkfű,  koriander, kömény, lestyán, majoranna,pirospaprika, rozmaring, turbolya, vöröshagyma, zsálya

spices-932176_640Marhához: babér, bazsalikom, boróka, borikasfű, chili, curry, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, kapor, kömény, lestyán, majoranna, szurokfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zsálya.

Halakhoz: babér, bazsalikom, bors, borsfű, citromfű, fekete üröm, kakukkfű, kapor,kömény, lestyán, majoranna, metélőhagyma, petrezselyem, pirospaprika, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zeller.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Érdekes kütyük

eteltcsakokosan

Mi a különbség?…

eteltcsakokosan

Itt van az ősz, itt van újra…az almaszezon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató