Különböző húsok, különböző ízek – vajon milyen fűszerek illenek a leginkább egy-egy sült, grillezett vagy másfajta módon elkészített húsételhez? Íme, néhány tipp azoknak a háziasszonyoknak, akik szeretnek kísérletezni.
Szárnyasokhoz: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, tárkony
- Csirkéhez: borsfű, citromfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, metélőhagyma, pirospaprika, rozmaring, tárkony, turbolya.
- Kacsához: borsfű, babér, kakukkfű, kömény, majoranna, rozmaring, tárkony, zsálya.
- Libához: borsfű, édeskömény, fekete üröm, kakukkfű, kömény, majoranna, rozmaring, tárkony, zsálya.
- Pulykához: borsfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, tárkony, rozmaring, vöröshagyma, zsálya.
Bárányhoz, birkához: bazsalikom, borsfű, chili, curry, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, kapor, kömény, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zsálya.
Borjúhoz: bazsalikom, borsfű, curry, feketebors, kapribogyó, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szerecsendió, vöröshagyma, zeller, zsálya.
Vadhúsokhoz: áfonya, babér, bazsalikom, borsfű, kakukkfű, koriander, majoránna, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.
- Nyúlhoz: babér, bazsalikom, lestyán, majoranna, rozmaring, zsálya.
- Őzhöz, szarvashoz: babér, boróka, borsfű, lestyán, majoranna, rozmaring, zsálya.
Disznóhoz: babér, borsfű, curry, feketebors, fekete üröm, fokhagyma, kakukkfű, koriander, kömény, lestyán, majoranna,pirospaprika, rozmaring, turbolya, vöröshagyma, zsálya
Marhához: babér, bazsalikom, boróka, borikasfű, chili, curry, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, kapor, kömény, lestyán, majoranna, szurokfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zsálya.
Halakhoz: babér, bazsalikom, bors, borsfű, citromfű, fekete üröm, kakukkfű, kapor,kömény, lestyán, majoranna, metélőhagyma, petrezselyem, pirospaprika, tárkony, turbolya, vöröshagyma, zeller.