Ételtcsakokosan

Bemutató óra a Camponában

2019. április 23.

Az idei évtől a Nébih Ételt csak okosan! programja is csatlakozott a Campona játszóház Vigyázunk rátok! elnevezésű prevenciós eseménysorozatához, amelynek 2019. április 11-ei megnyitó ünnepségén egy játékos bemutató előadással kalauzoltuk el az óvodásokat az élelmiszerbiztonság világába.

Az interaktív foglalkozás során a gyerekek végigjárták az élelmiszervásárlás folyamatát, megtanulták a helyes kézmosás fortélyait, majd természetesen felfedezhették a játszóház legrejtettebb zugait is. A novemberig tartó eseménysorozat időtartama alatt a játszóházba érkező gyerkőcök amellett, hogy izgalmasabbnál-izgalmasabb játékokat próbálhatnak ki, tematikus előadásokon és foglalkozásokon is részt vehetnek. Az élelmiszerbiztonság mellett megismerkedhetnek az általános higiéniai alapszabályokkal, elsajátíthatják az elsőségnyújtás fogásait, valamint körbejárhatják a közlekedésbiztonság témakörét is. A foglalkozásokat tapasztalt szakemberek tartják, így a gyerekek és kísérőik első kézből, izgalmas formában kaphatnak tanácsokat az egyes tématerületek legjobbjaitól.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Mire figyeljünk mák vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Ünnepi étkek biztonságosan

eteltcsakokosan

Tavaszi nagytakarítás II.–Az éléskamra tisztítása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató