Ételtcsakokosan

Bemutató óra a Camponában

2019. április 23.

Az idei évtől a Nébih Ételt csak okosan! programja is csatlakozott a Campona játszóház Vigyázunk rátok! elnevezésű prevenciós eseménysorozatához, amelynek 2019. április 11-ei megnyitó ünnepségén egy játékos bemutató előadással kalauzoltuk el az óvodásokat az élelmiszerbiztonság világába.

Az interaktív foglalkozás során a gyerekek végigjárták az élelmiszervásárlás folyamatát, megtanulták a helyes kézmosás fortélyait, majd természetesen felfedezhették a játszóház legrejtettebb zugait is. A novemberig tartó eseménysorozat időtartama alatt a játszóházba érkező gyerkőcök amellett, hogy izgalmasabbnál-izgalmasabb játékokat próbálhatnak ki, tematikus előadásokon és foglalkozásokon is részt vehetnek. Az élelmiszerbiztonság mellett megismerkedhetnek az általános higiéniai alapszabályokkal, elsajátíthatják az elsőségnyújtás fogásait, valamint körbejárhatják a közlekedésbiztonság témakörét is. A foglalkozásokat tapasztalt szakemberek tartják, így a gyerekek és kísérőik első kézből, izgalmas formában kaphatnak tanácsokat az egyes tématerületek legjobbjaitól.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Van mennyiségi korlátozás is?…

eteltcsakokosan

Kell engedély…?

eteltcsakokosan

Miért írnak percre pontos szavatossági időt…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató