Hozzávalók:
30 dkg tehéntúró
150 g natúr joghurt
4 evőkanál méz
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 db narancs kifacsart leve
1 db kezeletlen héjú vagy bionarancs reszelt héja
2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
Egy turmixgépben a narancsok kicsavart levét, a túróval, a joghurttal, a vaníliával és az egyik narancs lereszelt héjával összeturmixoljuk. Két tálba öntjük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Poharakba rétegezzük, először a fehér krém, egy kis olvasztott csokit csurgatva rá, majd a kakaós krém, újra olvasztott csokival meglocsolva. Minden pohárba két-két réteg kerüljön. A rétegek tetejére olvasztott csoki, és egy pici reszelt narancshéj kerüljön. Egy éjszakán a hűtőben tárolva, másnap fogyasztható.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt kevert süti tetejére öntjük. Ha kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.