Ételtcsakokosan

Almás káposztasaláta + két öntet

2016. szeptember 19.

Most érdemes őszi szezonális zöldségeket fogyasztani, mert ekkor legmagasabb a tápértékük és vitamintartalmuk, valamint – legyünk őszinték – ilyenkor a legfinomabbak.

kaposzta_alma

Hozzávalók

  • 1 kis fej káposzta
  • 3 közepes alma
  • 1 fej lilahagyma

Mézes öntet

  • 2 ek méz
  • 1-2 ek mustár
  • 1 ek ecet (almaecet a legjobb)
  • olaj
  • só, bors

Joghurtos öntet

  • 1 pohár joghurt
  • körömnyi friss gyömbér
  • 1 ek méz
  • bors

Az almákat mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük egy tálba, majd öntsük le citromlével, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. Tisztítsuk meg a lilahagymát és szedjük le a káposzta felső leveleit, mossuk meg és csíkozzuk fel mindet vékonyan.

Mézes öntet

Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: méz, mustár, almaecet, só és bors, valamint annyi olaj, hogy majd a salátára mindenhova jusson, de ne áztassa el.

Joghurtos öntet

Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: joghurt, méz, frissen őrölt bors, valamint reszeljük bele a gyömbért és alaposan keverjük el.

Egy nagy tálba tegyük bele a káposztát, a hagymát és az almaszeleteket, amikről előzőleg leöntjük a citromlevet. Az öntetet oszlassuk el a salátán, jól keverjük össze két kanállal.

Tipp:

Reszelt répával és citromlében áztatott mazsolával is megbolondíthatjuk ezt a salátát. Majonézes öntettel peig már coleslaw-t is készíthetünk.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

Fotó: natashaskitchen.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindent tud a lisztekről?

eteltcsakokosan

A nyári vendégvárás 12 pontja

eteltcsakokosan

Meddig fogyasztható?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató