Ételtcsakokosan

Ételt csak okosan már az óvodában is!

2018. január 24.

Egészen kiskortól taníthatók az élelmiszer-biztonság alapjai, hívja fel a figyelmet budapesti óvodákban szervezett rövid játékos előadásaival az „Ételt csak okosan!” kampány csapata.
kéz1
A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) munkatársai rendszeresen látogatnak el budapesti óvodákba, ahol rövid, játékos foglalkozással hívják fel a figyelmet az élelmiszer-biztonság, a higiénikus és célirányos élelmiszer-vásárlás, a helyes élelmiszer-tárolás, valamint az alapos kézmosás fontosságára.
Az óvodások egy mágnestábla és apró, műanyag élelmiszerek segítségével eljátsszák a bevásárlást, miközben lehetőség nyílik a helyes szokások interaktív átadására. A bevásárlás végeztével az otthoni teendőkre irányul a figyelem, amikor is a helyes kézmosás fontosságával és az élelmiszerek megfelelő tárolásának alapszabályaival ismerkedhetnek meg a gyermekek. Az óvodai játékos bemutatóhoz kapcsolódik a „Tiszta kézzel” című kiadvány, a kézmosás fontosságáról. Ha a gyerekek helyesen végzik el a kitűzött feladatokat, akkor a végén szuperhős igazolványt kapnak.
A Nébih 2013-ban indította útjára az „Ételt csak okosan! Élelmiszer-biztonságról mindenkinek!” elnevezésű társadalmi célú kampányát, melynek célja, hogy korcsoport-specifikusan felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az élelmiszer eredetű megbetegedések 70%-a megelőzhető. A kampány része az óvodás korú gyermekek szemléletformálása, elsősorban játékokon keresztül. A tudatos vásárlói magatartás kialakításában nélkülözhetetlenek a már kora gyermekkorban elsajátított ismeretek. Az óvodában, majd később iskolában megszerzett tudás alapot biztosít ahhoz, hogy a gyerekek felnőttként magabiztosan eligazodhassanak élelmiszer-biztonsági kérdésekben.
Az interaktív bemutató ingyenes, az óvodák részvételi szándékukat az info@eteltcsakokosan.hu e-mail címen közvetlenül is jelezhetik.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Csecsemő a konyhában!

eteltcsakokosan

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

Étkezzünk évszakok szerint!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató