Ételtcsakokosan

Hogyan kell megfelelően felengedni a fagyasztott élelmiszereket?

2018. július 4.

fagyasztgyüm
A felolvasztást soha ne szobahőmérsékleten végezzük. Ilyenkor ugyanis az étel külső hőmérséklete rövid időn belül eléri a már említett „veszélyzónát”miközben a belső részek órákig fagyott állapotban maradnak. A legjobb, ha a fagyos élelmiszert a 0–5 °C-os hűtőszekrényben lassan olvasztjuk fel. A zöldségeket felolvasztás nélkül azonnal felhasználhatjuk, főzhetjük.
Egy fél kilós lefagyasztott hús kb. 8-9 óra alatt, 1 csomag gyümölcs pedig 6-7 óra alatt olvad  ki. Ha sietős a dolgunk és nincs ennyi időnk, akkor segíthet egy hideg vízfürdő vagy a mikró olvasztó programja. Mindig magasabb falú edényben tegyük a kiolvasztani kívánt élelmiszert a mikóba, hogy a kicsöpögő és elfolyó lé ne okozzon szennyezést. Erre különösen a nyers húsok, szárnyas húsok esetében kell odafigyelni.
Amit már egyszer felengedtünk a fagyasztott állapotból, azt már újrafagyasztani nem tanácsos!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Folytatódik a Maradék nélkül

eteltcsakokosan

A krumpli ideje

eteltcsakokosan

A Távol-Kelet ízei kicsit közelebbről

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató