Ételtcsakokosan

Megehető még…?

2019. október 17.

Megehető még a február 6-án lejárt füstölt tofu? (Szekrényben volt tárolva, nem volt felbontva se.)

A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ez idő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban, illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ez irányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hull a szilva a fáról…

szucseva

Tavaszi nagytakarítás II.–Az éléskamra tisztítása

eteltcsakokosan

Mit tartalmaz?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató