Megehető még a február 6-án lejárt füstölt tofu? (Szekrényben volt tárolva, nem volt felbontva se.)
A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ez idő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban, illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ez irányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom