Ételtcsakokosan

Pannus ma azt találta ki, hogy süssünk együtt valamit, mert azt ő úgy szereti. Nekem már ismerős volt ez a dolog, mert már párszor hallottam ezt, és rendszerint egyedül maradtam a konyhában. Így előfordult már, hogy palacsintasütővel vagy egyéb serpenyőkkel talált rám a család.

Persze tudom, csak rajtam múlik, hogy miért nem tart ki a gyermek az ő ötlete mellett … de legalább a puszi és a köszönet nem maradt el a végén!

Szóval ezen a hétvégén is jött a fantasztikus kérés: “Anya, süssünk együtt valamit, azt úgy szeretem!”

De vajon mit? Legyen egyszerű, gyors és finom! Hát persze, készítsünk házi csokit! Na jó, de még sosem csináltam!

Elő a nettel, nézzük meg, mit ajánl a világháló? És tényleg, létezik megoldás!

Egy egyszerű recept kakaóvajat vagy kókuszvajat javasol. Ezek valóban természetesek, és már bármely hipermarketben megvásárolhatók, sőt plusz ízt kölcsönöznek a sütinek vagy a csokinak.

Aztán végy minél jobb minőségű kakaóport, (de lehet karobpor is,) természetes édesítőt vagy mézet. És hogy még sűrűbb legyen, darált diót, mandulát, mogyorót kevertem még hozzá.

Nem írok arányokat, mert valóban nagyon egyszerű és közben kóstoljátok meg, alakítsátok ízlésetek szerint!

Szóval az első lépés, hogy vizet forralunk edényben, és forráskor fölé helyezünk egy fémtálat, melyben a vajat megolvasztjuk. Az olvadt vajhoz hozzáadjuk a kakaóport, a darált magvakat, majd az édesítésre szánt finomságot.

Amikor jól összeállt a meleg massza, szilikonformába öntöttem ki, melyek valamelyikébe előtte darabolt aszalt gyümölcsöt tettem. Aztán mehet egy órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A szilikonformából ügyesen kiszedhető a csoki figura, de bármilyen otthon található tálka, mini edény alkalmas lehet erre a célra, majd aztán apróra töritek a csokit a végén.

Lehet még dúsítani darabolt magokkal, kókuszreszelékkel, kevés csilivel és persze ennek is csak a képzeletünk szabhat határt!

Pannus boldogan kanalazta ki az edényke alján maradt csokit, és már tervezi, hogy valakinek a szülinapjára ismételjük meg ezt a csokigyártást.

Ha igazan szépet szeretnétek, csomagoljátok be átlátszó csomagolóval, majd egy kis rafia szalaggal kössétek át!

Na, azt hiszem mindent megírtam, megyek is mosogatni:-)

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Adományozásra buzdítunk

eteltcsakokosan

A zsenge zöldborsó

eteltcsakokosan

Bárányhús a grillen!

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató