A 7 éves Enikő Anna ezt a receptet a nagymamával készítette, tőle kértem el a receptet.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 33 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 4 tojás
- 8 evőkanál tejföl
- teáskanál szódabirkarbóna
- 1,3 liter tej
- 10 evőkanál búzadara
- 40 dkg margarin
- étcsoki (nem tortabevonó)
Tésztát gyúrunk 1 kg lisztből, 33 dkg porcukorból, 15 dkg vajból, 4 evőkanál mézből, 4 tojásból, 8 evőkanál tejfölből egy teáskanál szódabikarbónával. Tepsimérettől függően annyi vékony lapot gyújtunk belőle, amennyi kijön a tésztából. A mézes lapokat 15 percig sütjük.
Tejbegrízt főzünk 1,3 liter tejből és 10 evőkanál búzadarából. A 40 dkg margarint kikeverjük a porcukorral és összekeverjük a hideg tejbegrízzel. A lapokat és a vajas-tejbegrízes tölteléket rétegesen egymásra helyezzük. Díszítésnek hagyjunk ki annyi tejbegrízt, amivel mint a tortát, be lehet vonni a sütit. A tetejére pedig fagyasztóban hűtött étcsokiból krumplihámozóval csokiforgácsot készítünk.