Ételtcsakokosan

Grillezett csirkecomb franciasalátával

2013. március 28.
Grillezett_csirkecomb_72-300x200

Grillezett_csirkecomb_72-300x200
Hozzávalók a páchoz: (1 kg húshoz)
4 evőkanál méz
1evőkanál mustár
fél dl szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
Hozzávalók a franciasalátához:
Mirelit zöldborsó (kb. 30 dkg)
2-3 db sárgarépa
2 db burgonya
2 db alma
3-4 csemegeuborka
3,5 dl tejföl
1 nagy tubus majonéz
kevés mustár, só, cukor
A pác elkészítése:

A mézet a mustárral összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olajat, és jól összedolgozzuk. Az előkészített combokat jól bekenjük és lehetőség szerint egy éjszakára lefedve, hűtőbe tesszük, de elegendő neki pár óra is.

Parázson vagy grillsütőben a húst gyakori forgatás mellett készre sütjük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyebben megéghet.

A franciasaláta elkészítése:

A franciasalátához a zöldségeket megfőzzük. Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.

Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Mindig ellenőrizzük felhasználás előtt az alapanyagok minőség-megőrzési idejét.
  • A csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket, és ezeket a használatot követően minél előbb mossuk el, hogy véletlenül se érintkezzen a készétellel.
  • A mirelit termékek esetében, mint a filézett hal is, fontos, hogy a hazaszállítás hűtőtáskában történjen, ugyanis ezen termékek felengedése, majd újrafagyasztása csökkenti a minőség-megőrzési időt, ezáltal pedig a biztonságos felhasználást.
  • Természetesen fontos az is, hogy a mirelit termékeket mindig a csomagoláson jelölt hőmérsékleten tároljuk.
  • Az almát alaposan megtisztítjuk és meghámozzuk, hiszen ez nyersen kerül az ételhez.
  • A majonézöntet elkészítése a bolti majonézből sokkal biztonságosabb, mint a nyers tojást tartalmazó öntet, ezért ajánlatos az első változat elkészítése.
  • A készételt hűtve tároljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A méret a lényeg

Nagy-RicsoyN

Így süssünk sült krumplit

eteltcsakokosan

A sonkalé felhasználása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató