Ételtcsakokosan

Grillezett csirkecomb franciasalátával

2013. március 28.
Grillezett_csirkecomb_72-300x200

Grillezett_csirkecomb_72-300x200
Hozzávalók a páchoz: (1 kg húshoz)
4 evőkanál méz
1evőkanál mustár
fél dl szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
Hozzávalók a franciasalátához:
Mirelit zöldborsó (kb. 30 dkg)
2-3 db sárgarépa
2 db burgonya
2 db alma
3-4 csemegeuborka
3,5 dl tejföl
1 nagy tubus majonéz
kevés mustár, só, cukor
A pác elkészítése:

A mézet a mustárral összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olajat, és jól összedolgozzuk. Az előkészített combokat jól bekenjük és lehetőség szerint egy éjszakára lefedve, hűtőbe tesszük, de elegendő neki pár óra is.

Parázson vagy grillsütőben a húst gyakori forgatás mellett készre sütjük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyebben megéghet.

A franciasaláta elkészítése:

A franciasalátához a zöldségeket megfőzzük. Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.

Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Mindig ellenőrizzük felhasználás előtt az alapanyagok minőség-megőrzési idejét.
  • A csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket, és ezeket a használatot követően minél előbb mossuk el, hogy véletlenül se érintkezzen a készétellel.
  • A mirelit termékek esetében, mint a filézett hal is, fontos, hogy a hazaszállítás hűtőtáskában történjen, ugyanis ezen termékek felengedése, majd újrafagyasztása csökkenti a minőség-megőrzési időt, ezáltal pedig a biztonságos felhasználást.
  • Természetesen fontos az is, hogy a mirelit termékeket mindig a csomagoláson jelölt hőmérsékleten tároljuk.
  • Az almát alaposan megtisztítjuk és meghámozzuk, hiszen ez nyersen kerül az ételhez.
  • A majonézöntet elkészítése a bolti majonézből sokkal biztonságosabb, mint a nyers tojást tartalmazó öntet, ezért ajánlatos az első változat elkészítése.
  • A készételt hűtve tároljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Nyers, lekvár vagy szörpike, fogyassz sokat belőle!”

eteltcsakokosan

Gluténmentesnek számít…?

eteltcsakokosan

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató