Ételtcsakokosan
Görögsaláta-300x250

Görögsaláta-300x250
Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 10 dkg kimagozott olajbogyó
  • 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 2 db paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 mk só, görög fűszerkeverék
  • díszítés: petrezselyem, bio citrom

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket és vágjuk őket egyforma kockákra. A felkockázott zöldségeket öntsük össze egy salátástálba, picit sózzuk meg (nagyon sózni nem szabad, mert a feta sajt sós!). A feta sajtról öntsük le a levét, és szintén kockázzuk fel, majd kerüljön ez is bele a salátába. Óvatosan kockázzuk fel, mivel hajlamos nagyon összetörni. A lila hagymát vágjuk egészen apróra, és jól keverjük el a salátában. Az olajbogyókat szórjuk a tetejére. Végül locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk meg a görög fűszerkeverékkel is. Tálaláskor 1 gerezd megmosott bio citrommal és kevés megmosott petrezselyemmel díszíthetjük. Érdemes 1-2 órával fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok

  • Minden zöldséget mossunk meg az elején, a hagymát is!
  • Használjunk külön vágódeszkát a zöldségek számára! Mivel nyers ételként esszük meg, rendkívül fontos, hogy kórokozókat nem tartalmazó vágófelületről kerüljön az étel a tányérunkra.
  • Próbáljunk hazai zöldséget venni!
  • Díszítéshez is csak bio citromot használjunk, illetve a petrezselymet is jól mossuk meg!
  • A feta sajtot megbízható helyen vegyük és figyeljünk a fogyaszthatósági idejére!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A burgonya önmagában is lehet főétel

eteltcsakokosan

Kompót, mikor ha nem most?

eteltcsakokosan

Zöldségek a grillen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató