Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 15 dkg feta sajt
- 10 dkg kimagozott olajbogyó
- 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 2 db paprika
- 1 db kígyóuborka
- 1 mk só, görög fűszerkeverék
- díszítés: petrezselyem, bio citrom
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket és vágjuk őket egyforma kockákra. A felkockázott zöldségeket öntsük össze egy salátástálba, picit sózzuk meg (nagyon sózni nem szabad, mert a feta sajt sós!). A feta sajtról öntsük le a levét, és szintén kockázzuk fel, majd kerüljön ez is bele a salátába. Óvatosan kockázzuk fel, mivel hajlamos nagyon összetörni. A lila hagymát vágjuk egészen apróra, és jól keverjük el a salátában. Az olajbogyókat szórjuk a tetejére. Végül locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk meg a görög fűszerkeverékkel is. Tálaláskor 1 gerezd megmosott bio citrommal és kevés megmosott petrezselyemmel díszíthetjük. Érdemes 1-2 órával fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok
- Minden zöldséget mossunk meg az elején, a hagymát is!
- Használjunk külön vágódeszkát a zöldségek számára! Mivel nyers ételként esszük meg, rendkívül fontos, hogy kórokozókat nem tartalmazó vágófelületről kerüljön az étel a tányérunkra.
- Próbáljunk hazai zöldséget venni!
- Díszítéshez is csak bio citromot használjunk, illetve a petrezselymet is jól mossuk meg!
- A feta sajtot megbízható helyen vegyük és figyeljünk a fogyaszthatósági idejére!