Ételtcsakokosan

Gergő hamburgere

2016. augusztus 16.

A Facebook-on gyermekek számára meghirdetett receptversenyre érkezett az alábbi recept. Felnőtt segítsége is kell hozzá, de egyetértünk abban, hogy a közös sütés-főzés öröme a lényeg. Ti is próbáljátok ki!
Hozzávalók 12 darab hamburgerhez:20160815_174916_resized

  • 1 kg sertéslapocka darálva
  • 12 buci
  • 2 zacskó lapkasajt
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 2 fej paradicsom
  • 1/2 fej lilahagyma
  • pár darab ecetes uborka
  • ketchup és mustár
  • só, bors

Sajtburgert és hamburgert is készítettünk.
A darált húst sóval és borssal jól összekeverem és kis lapos korongokat formázok. Egy serpenyőben kevés olajon barnára sütöm mindkét oldalát. Közben felkarikázom a paradicsomot, a lilahagymát és az ecetes uborkát, a jégsalátából közepes méretű darabokat tépkedek a sajtokat pedig kicsomagolom.
Felvágjuk a bucikat és ekkor jöhet a rétegezés közösen:

  • A sajtburger rétegei: buci, ketchup, húspogácsa, ecetes uborka, kevés mustár, sajt és a buci kalapja.
  • A hamburger rétegei: buci, ketchup, húspogácsa, salátadarabok, paradicsom és lilahagyma karikák, sajt és a buci kalapja.

Ha sietünk, akkor csak megmelegítjük a hamburgert, ha van több időnk, akkor üres serpenyőben megpirítjuk a felvágott buci belső oldalait.
 
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Legyen tiszta a kezetek, sütés-főzés előtt mossatok kezet.
  • Legyen tiszta a konyha, a pult és minden konyhai eszköz.
  • A darált húst csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyétek ki a hűtőből
  • Darált húst csak megbízható helyről vásároljátokk, de legjobb, ha a húst otthon daráljátok le.
  • A zöldségeket alaposan mossátok meg és csepegtessétek le felhasználás előtt.
  • Zöldségeknek fenntartott vágódeszkán vágjátok föl a zöldségeket.
  • Figyeljetek az előre csomagolt hamburger zsömlék fogyaszthatósági idejére.
  • A húst alaposan süssétek át, legalább 2 percig 75°C fok legyen a húspogácsa közepében a hőmérséklet.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

#3. A sajtnak fogyaszthatósági ideje van

eteltcsakokosan

Milyen sört válasszunk?

eteltcsakokosan

Meg kell mosni főzés előtt? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató