Ételtcsakokosan

Gasztroélmények Éve

2016. február 26.

Az idén a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) koordinálásával tematikus év indul Magyarországon, amelynek középpontjában a gasztronómia áll. 

Több nagyszabású gasztronómiai esemény vár a hozzánk látogató turistákra és természetesen honfitársainkra 2016-ban. A torkos csütörtökkel indul, és minden hónapban más-más ételek, ételcsoportok lesznek terítéken. Ennek során figyelemmel lesznek a legújabb globális trendekre, egyúttal a kárpát-medencei, regionális és kistérségi ízekre és hagyományokra egyaránt. A regionalitás lesz tehát a koncepció fő vezérfonala, és a fiatalabb korosztály igényeire is jobban koncentrálnak, hiszen ők – mint ahogy az MT Zrt. vezérigazgatója, Dr. Faragó Péter fogalmazott – „részben a jelen, részben a jövő utazói, akik később családosként is visszatérhetnek oda, ahol jól érzik magukat”. A legújabb utazási trendekhez alkalmazkodva az online reklámeszközök is nagyobb szerepet kapnak. A Gasztroélmények Éve koncepciójának keretében az MT a szakmai szervezetekkel és szolgáltatókkal kíván együttműködni, és arra törekszik, hogy még jobban előtérbe helyezze a magyar vidék vonzerejét.

A turizmus hazánkban a nemzetgazdaság egyik húzóágazata lett, olyan mértékű növekedést, mint Magyarországon, egyetlen másik közép-európai országban sem regisztráltak. A több mint 120 Tourinform iroda az ország összes turisztikai régióját képviseli. Az ő munkájuknak is köszönhető a hazai turizmus bővülése. 2010 és 2014 között 29%-kal többen érkeztek Európából, 56%-kal az Egyesült Államokból és 60%-kal többen Ázsiából. A tavalyi adatok szerint Magyarország mára minden eddiginél népszerűbb turisztikai célponttá vált, a forgalom stabilan növekedett, ezt mutatják a belföldi és a külföldi vendégforgalom számai.

utensils-244706_640

Budapest a második legjobb város a világon

A vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán 2015-ben Budapest kapta a második legtöbb voksot (összesen 86 050-et), ezzel fővárosunk lett a világ második legjobb városa az utazók és olvasók szavazatai alapján. A 30-as listán Firenze lett az első, Bécs pedig a harmadik legkedveltebb város. 2014-ben egyébként a Conde Nast Traveller egy másik szavazásán, amelyben a közép-európai szállodákat kellett rangsorolni, 11 budapesti hotelt válogattak be az ugyancsak 30-as listára.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az ősz sztárja a szilva

eteltcsakokosan

Szelídgesztenye fajtabírálat

eteltcsakokosan

Így süssünk sült krumplit

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató