Ételtcsakokosan

Gasztroélmények Éve

2016. február 26.

Az idén a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) koordinálásával tematikus év indul Magyarországon, amelynek középpontjában a gasztronómia áll. 

Több nagyszabású gasztronómiai esemény vár a hozzánk látogató turistákra és természetesen honfitársainkra 2016-ban. A torkos csütörtökkel indul, és minden hónapban más-más ételek, ételcsoportok lesznek terítéken. Ennek során figyelemmel lesznek a legújabb globális trendekre, egyúttal a kárpát-medencei, regionális és kistérségi ízekre és hagyományokra egyaránt. A regionalitás lesz tehát a koncepció fő vezérfonala, és a fiatalabb korosztály igényeire is jobban koncentrálnak, hiszen ők – mint ahogy az MT Zrt. vezérigazgatója, Dr. Faragó Péter fogalmazott – „részben a jelen, részben a jövő utazói, akik később családosként is visszatérhetnek oda, ahol jól érzik magukat”. A legújabb utazási trendekhez alkalmazkodva az online reklámeszközök is nagyobb szerepet kapnak. A Gasztroélmények Éve koncepciójának keretében az MT a szakmai szervezetekkel és szolgáltatókkal kíván együttműködni, és arra törekszik, hogy még jobban előtérbe helyezze a magyar vidék vonzerejét.

A turizmus hazánkban a nemzetgazdaság egyik húzóágazata lett, olyan mértékű növekedést, mint Magyarországon, egyetlen másik közép-európai országban sem regisztráltak. A több mint 120 Tourinform iroda az ország összes turisztikai régióját képviseli. Az ő munkájuknak is köszönhető a hazai turizmus bővülése. 2010 és 2014 között 29%-kal többen érkeztek Európából, 56%-kal az Egyesült Államokból és 60%-kal többen Ázsiából. A tavalyi adatok szerint Magyarország mára minden eddiginél népszerűbb turisztikai célponttá vált, a forgalom stabilan növekedett, ezt mutatják a belföldi és a külföldi vendégforgalom számai.

utensils-244706_640

Budapest a második legjobb város a világon

A vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán 2015-ben Budapest kapta a második legtöbb voksot (összesen 86 050-et), ezzel fővárosunk lett a világ második legjobb városa az utazók és olvasók szavazatai alapján. A 30-as listán Firenze lett az első, Bécs pedig a harmadik legkedveltebb város. 2014-ben egyébként a Conde Nast Traveller egy másik szavazásán, amelyben a közép-európai szállodákat kellett rangsorolni, 11 budapesti hotelt válogattak be az ugyancsak 30-as listára.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit az őszibarackról tudni kell

eteltcsakokosan

Csokis zabpelyhes keksz

eteltcsakokosan

Mosatlanul soha!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató